Μία-μία εταιρίες και τράπεζες συνάπτουν καθημερινά συμφωνίες με εταιρίες blockchain, αποδεικνύοντας πως τα κρυπτονομίσματα αλλά και τα DeFi (Decentralized Finance – αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά) έχουν έρθει για να μείνουν.

Η Ripple, η εταιρία πίσω από το XRP, ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα, συνάπτει συμφωνία με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του σουλτανάτου του Ομάν, την BankDhofar.

 

Μέσω του δικτύου RippleNet, θα επιτρέπεται στους χρήστες της εφαρμογής mobile banking να στέλνουν χρήματα από το Ομάν στην Ινδία σε μερικά δευτερόλεπτα. Οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να στέλνουν έως και 1.000 rial Omani (περίπου 2.600 $) σε ινδικούς λογαριασμούς.

Για το συγκεκριμένο πολλά υποσχόμενο κρύπτο έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές μέσα από αυτήν τη στήλη, αλλά και με δισέλιδο αφιέρωμα στην AxiaNews, τονίζοντας τα ασύγκριτα τεχνικά χαρακτηριστικά του όσον αφορά την ταχύτητα, κόστος κι ευελιξία συναλλαγών.

Στο $1 το XRP με μεγάλο ντιλ στη Μέση Ανατολή

Αυτή τη στιγμή το XRP κινείται σε κρίσιμο ψυχολογικό επίπεδο, στο $1, ενώ είναι 6ο σε κεφαλαιοποίηση.

Στο $1 το XRP με μεγάλο ντιλ στη Μέση Ανατολή

Με τις μεγάλες τράπεζες μιλά η Ripple

Η Ripple είναι μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες εταιρίες στο χώρο του blockchain. Κάθε εβδομάδα κλείνει κι από τουλάχιστον μία συμφωνία. Εκεί που άλλοι περιορίζονται στο πως κινείται η αγορά και πόσο πάει πχ. το Bitcoin (διότι μόνο ως κερδοσκοπικό asset το βλέπουν κι οι ίδιοι), η Ripple εργάζεται για να εξελίξει το προϊόν της, με σκοπό την υιοθέτηση από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ήδη έχει κλείσει εκατοντάδες συμφωνίες με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ ανεπίσημα βρίσκεται σε συνομιλίες με πάνω από το 1/3 των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου. Ενδεικτικά ονόματα (συμφωνίες) Bank of America, Santander, SBI Holdings. Τέτοιες εταιρίες υπάρχουν στο χώρο του blockchain, και αξίζει να τις προσέξουμε, διότι στο φινάλε, money talks.

Το χρήμα, δηλαδή οι θεσμικοί επενδυτές, είναι αυτό που θα πει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το ποια κρυπτονομίσματα θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο οικονομικό σύστημα που διαμορφώνεται. Κάντε τις επιλογές σας και μην προσκολλάστε σε δόγματα. Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες όπου υπάρχει χρήμα, τα πάντα είναι ρευστά…

Σε μελλοντικό άρθρο θα αναλύσουμε πιο διεξοδικά το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Κρυπτονομίσματα: Βρισκόμαστε σε bear market; Μάθετε εδώ