Μία-μία εταιρίες και τράπεζες συνάπτουν καθημερινά συμφωνίες με εταιρίες blockchain, αποδεικνύοντας πως τα κρυπτονομίσματα αλλά και τα DeFi (Decentralized Finance – αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά) έχουν έρθει για να μείνουν.
Η Ripple, η εταιρία πίσω από το XRP, ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα, συνάπτει συμφωνία με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του σουλτανάτου του Ομάν, την BankDhofar.
Our strong momentum in the Middle East continues with Oman’s second largest bank @BankDhofar joining #RippleNet to enhance the cross-border payments experience from Oman to India.
Read more about the new partnership: https://t.co/nkpNe8vyWh
— Ripple (@Ripple) May 26, 2021
Μέσω του δικτύου RippleNet, θα επιτρέπεται στους χρήστες της εφαρμογής mobile banking να στέλνουν χρήματα από το Ομάν στην Ινδία σε μερικά δευτερόλεπτα. Οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να στέλνουν έως και 1.000 rial Omani (περίπου 2.600 $) σε ινδικούς λογαριασμούς.
Για το συγκεκριμένο πολλά υποσχόμενο κρύπτο έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές μέσα από αυτήν τη στήλη, αλλά και με δισέλιδο αφιέρωμα στην AxiaNews, τονίζοντας τα ασύγκριτα τεχνικά χαρακτηριστικά του όσον αφορά την ταχύτητα, κόστος κι ευελιξία συναλλαγών.
Αυτή τη στιγμή το XRP κινείται σε κρίσιμο ψυχολογικό επίπεδο, στο $1, ενώ είναι 6ο σε κεφαλαιοποίηση.
Με τις μεγάλες τράπεζες μιλά η Ripple
Η Ripple είναι μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες εταιρίες στο χώρο του blockchain. Κάθε εβδομάδα κλείνει κι από τουλάχιστον μία συμφωνία. Εκεί που άλλοι περιορίζονται στο πως κινείται η αγορά και πόσο πάει πχ. το Bitcoin (διότι μόνο ως κερδοσκοπικό asset το βλέπουν κι οι ίδιοι), η Ripple εργάζεται για να εξελίξει το προϊόν της, με σκοπό την υιοθέτηση από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ήδη έχει κλείσει εκατοντάδες συμφωνίες με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ ανεπίσημα βρίσκεται σε συνομιλίες με πάνω από το 1/3 των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου. Ενδεικτικά ονόματα (συμφωνίες) Bank of America, Santander, SBI Holdings. Τέτοιες εταιρίες υπάρχουν στο χώρο του blockchain, και αξίζει να τις προσέξουμε, διότι στο φινάλε, money talks.
Το χρήμα, δηλαδή οι θεσμικοί επενδυτές, είναι αυτό που θα πει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το ποια κρυπτονομίσματα θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο οικονομικό σύστημα που διαμορφώνεται. Κάντε τις επιλογές σας και μην προσκολλάστε σε δόγματα. Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες όπου υπάρχει χρήμα, τα πάντα είναι ρευστά…
Σε μελλοντικό άρθρο θα αναλύσουμε πιο διεξοδικά το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.