Λίγη ώρα μετά τις 18:00 έφτασε στις φυλακές Δομοκού ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ σε σπίτι στου Ζωγράφου.

Ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος, Χρήστος Παππάς, που συνελήφθη στο σπίτι μιας 52χρονης Ουκρανής, οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς

Το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκε στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία να μη μεταχθεί στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, κάτι που τελικά δεν εισακούστηκε.

Ζήτησε να μείνει με τον Γιάννη Λαγό

Ο Χρήστος Παππάς θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για 14 ημέρες.

Στην συνέχεια θα αποφασιστεί σε ποιο κελί θα κρατηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χρήστος Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς

Να μείνει με τον Γιάννη Λαγό ζήτησε ο Χρήστος Παππάς.

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται οι καταδικασθέντες χωρίς αναστολή πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος κρατείται -όπως και ο δολοφόνος τού Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς- στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Εισαγγελική έρευνα για το εάν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθαλψη του

Η Εισαγγελία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί αν η επί σειρά μηνών «εξαφάνιση» του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών, Χρήστου Παππά, είχε συνδρομή από πρόσωπα που εξασφάλισαν στον «νούμερο 2» του ναζιστικού μορφώματος δυνατότητα να ξεφεύγει από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα είναι καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν, που αναφέρονται ονομαστικά σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης γυναίκας, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον Χρήστο Παππά να διαφύγει τη σύλληψη.