Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, 1η Ιουλίου, ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, μια 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα, υπέθαλπε τον καταδικασμένο Χρήστο Παππά από την 1η Οκτωβρίου, οπότε και καταζητείται.

Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου φυγαδευόταν ο Χρήστος Παππάς.

Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου φυγαδευόταν ο Χρήστος Παππάς.

Η γυναίκα, η οποία υπέθαλπε τον χρυσαυγίτη σπίτι της, ήταν υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, με επικεφαλή τον Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα συνελήφθη επίσης.

Στου Ζωγράφου «κρυβόταν» ο Χρήστος Παππάς

Το σπίτι στο οποίο φιλοξενούνταν ο Χρήστος Παππάς, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 24, στου Ζωγράφου.

Η 52χρονη γυναίκα συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μετά από συντονισμένη δράση της ΕΛ.ΑΣ., ο φυγόδικος καταδικασθείς της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Χρήστο Παππά. Σημειώνεται ότι το σήμα της Ιντερπόλ δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις Αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοσή του.

Πού κρυβόταν ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς; (vid + ΦΩΤΟ)

Στο μεταξύ, ο Χρήστος Παππάς, είχε δώσει και συνέντευξη ενώ καταζητούνταν.

Η διαφυγή του τον Οκτώβριο

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Παππάς με το βούλευμα 440/2015 είχε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, εμφάνιση κάθε 1η-10-20 κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής, και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, διανυκτέρευση στο σπίτι του.

Μετά από προσφυγή του, με νέο βούλευμα -1426/2015- οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Όπως όλα δείχνουν, ο Χρήστος Παππάς είχε προσχεδιάσει και οργανώσει τη διαφυγή του από την 1η Οκτωβρίου 2020, όταν έδωσε για τελευταία φορά το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού.

Λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου, όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζήτησαν «ίχνη» του Χρήστου Παππά, αυτά είχαν χαθεί, ωστόσο ήλπιζαν πως θα τον εντόπιζαν πριν από την ετυμηγορία ή τουλάχιστον λίγο μετά από αυτή.

Καθώς η απουσία του γινόταν πιο αισθητή, τον αναζήτησαν εντονότερα σε έξι τόπους διαμονής, ακόμη και στο Άγιο Όρος, άλλα μοναστήρια, στην Αλβανία, που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν, ακόμη και σε νησιά, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.