Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί σήμερα ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

O 60χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Χθες βράδυ συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μια γυναίκα 52 ετών που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τι είπε στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έφτασαν στο σπίτι όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς, εκείνος δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ φέρεται να τους είπε: «Εντάξει, παιδιά, έρχομαι, αλλά να ξέρετε μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ».

Κατόπιν της σύλληψης του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ και αφού παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα

Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε πως οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν πολύ συντονισμένες τις τελευταίες ημέρες, ενώ τόνισε πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό.

«Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά εκεί τον γνώριζαν και οι πόρτες.
Δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.

Όσον αφορά την 52χρονη, η οποία τον φιλοξενούσε στο σπίτι της στου Ζωγράφου, ο ίδιος επεσήμανε ο πελάτης του δεν διατηρούσε μακρινή φιλία μαζί της. «Περίπου έναν χρόνο -και όχι παραπάνω- να την ήξερε» είπε χαρακτηριστικά.

Πού κρυβόταν ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς; (vid + ΦΩΤΟ)