Εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να προκαλέσει ο πόλεμος που κήρυξε ο Παύλος Πολάκης στην Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του radar.gr, ο Παύλος Πολάκης στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να επισκεφθεί την Εισαγγελία Διαφθοράς, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής που παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται να καταγγείλει ότι οι προγραμματικές συμβάσεις που έχει συνάψει το Ινστιτούτο της Αθηνάς Λινού δεν έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις προδιαγραφές των συμβάσεων που, όπως υποστηρίζει, δεν ελέγχθηκαν από τον Επίτροπο.

Η κίνηση αυτή του Παύλου Πολάκη θα προκαλέσει ένα νέο γύρο εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου προεξοφλούν ότι η Αθηνά Λινού θα αναγκαστεί να ανεξαρτητοποιηθεί αν δεν έχει την απόλυτη κάλυψη από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η πρωτοβουλία Πολάκη αναμένεται να πυροδοτήσει σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τους βουλευτές και τα στελέχη που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα.

Η κίνηση των «87» αναμένεται να ζητήσει τη διαγραφή Πολάκη και από το κόμμα, κάτι που θεωρείται απίθανο να δεχτεί ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει μάλιστα και του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: