Ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Λεωνίδας Γρηγοράκης, τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Γρηγοράκος, μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, κλήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης για την εσωκομματική διαδικασία εκλογής ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ το Νοέμβριο.

Ερωτηθείς σχετικά ποιον υποστηρίζει στην κούρσα των υποψηφιοτήτων, απάντησε ανοικτά: Τον Ανδρέα Λοβέρδο. Και εξήγησε γιατί. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος «είναι ένας από τους καλύτερους κοινοβουλευτικούς, έχει επιστημονική επάρκεια, υποδομή, είναι μαχητικός, έχει συμβάλλει καταλυτικά στην εκπόνηση ενός αυθύπαρκτου πολιτικού ρεύματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Εχει δοκιμαστεί».

Παράλληλα, επεσήμανε ακόμη ότι «ο Λοβέρδος είναι μαχητής έχει δώσει εξετάσεις και πρέπει να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα φέρουν κάτι διαφορετικό».

Όπως υπογράμμισε, «το ζητούμενο σε αυτή τη διαδικασία το Νοέμβριο είναι η επιβίωση ενός πολυδύναμου ρεύματος που το αντιπροσώπευε και το εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενο χρόνο αλλά προσαρμοσμένο στην εποχή και με μέλλον. Όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να ανανεωθεί σε ιδέες, θέλει ένα άλλο αφήγημα».

Ακούστε τις δηλώσεις Γρηγοράκου υπέρ Λοβέρδου

Προβάδισμα Λοβέρδου έναντι Γεννηματά – Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Προβάδιασμα Λοβέρδου στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δείχνει της εταιρείας «to the point» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ  προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 33,8%. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,5% και η νυν πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά με 16,6%. Ο Χάρης Καστανίδης λαμβάνει ποσοστό 5%, ο Παύλος Γερουλάνος 3,8% ενώ ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 8,3% απαντά «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του κόμματος επιθυμούν την επαναφορά της ονομασίας ΠΑΣΟΚ και του «πράσινου ήλιου». Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει υποσχεθεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός της Παράταξης.