«Σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα για μία Πράσινη Επανάσταση. Με σεβασμό στις μεταρρυθμιστικές αξίες και τα σύμβολα του πατριωτικού κινήματος, που άλλαξε την Ελλάδα», αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την έναρξη της διαβούλευσης της πολιτικής διακύρηξής του, που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για να καταστήσουμε το Κίνημα αυτό μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση και αύριο μεταρρυθμιστική δύναμη εξουσίας», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος, κάνοντας σαφές ότι επιθυμεί επιστροφή στο ιδρυτικό όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ με τον πράσινο ήλιο του – αντί του ΚΙΝΑΛ.

love

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο το όνομά μας. Είναι η ιστορία μας. Είναι η ψυχή μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι η πηγή της υπερηφάνιάς μας.

Σύμβολό μας είναι ο ήλιος. Το σύμβολο του Διαφωτισμού, του φωτός, των ιδεών και των αγώνων μας. Το πράσινο είναι το χρώμα μας. Η επανάσταση είναι η αποστολή μας. Η επανάσταση είναι το καθήκον μας.

Η Πράσινη Επανάστασή μας είναι η επένδυση στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

https://www.youtube.com/watch?v=LUNx9bsYS-8&t=1s

Επιπλέον, παρουσίασε συγκεκριμένους άξονες αξιών, λέγοντας ότι ο βασικός είναι η αγάπη για την πατρίδα, ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπία των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, εμπέδωση της δικαιοσύνης σε ολους τους τομείς, τη διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων και τη στήριξη στην παραγωγή είτε πρωτογενή είτε μεταποίηση είτε τεχνολογικές υπηρεσίες αλλά και τη τέχνη. Τέλος, την ολόπλευρη στήριξη των νέων.

Κλείνοντας, ο κ. Λοβέρδος έδωσε ραντεβού στο συνέδριο του κόμματος όπου θα παρθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος, λέγοντας ότι η Ελληνική σοσιαλδημοκρατία, είναι το μεταρρυθμιστικό προοδευτικό πασοκ που πρέπει να γίνει ανοιχτό σε ιδέες και δεν θα τρομάζει μπροστά στη διαφωνία. Επιπλέον τόνισε ότι «θα πιάσουμε το νήμα που μας συνδέει με την ιστορία της παράταξης. Θα αγωνιζόμαστε διαρκώς για την προτεραιότητα της Δημοκρατίας.