Η Attica Bank θα ανακοινώσει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ανακοίνωση θα δοθούν και κάποιες απαντήσεις σχετικά με το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας των μηχανικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο σαββατοκύριακο –εκτός απροόπτου- θα κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και το κεφαλαιακό πλάνο της τράπεζας και σύμφωνα με τους υπολογισμούς η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Εξελίξεις όμως υπάρχουν και στο μέτωπο της Παγκρήτιας Τράπεζας καθώς σήμερα η διοίκηση της θα υποβάλει στην ΤτΕ το νέο κεφαλαιακό της πλάνο, για τα κεφάλαια που χρειάζεται η τράπεζα (έχει δείκτη καθυστερήσεων πάνω από 60%) για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης της, αλλά και η επέκταση της με την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα καθώς και τη συνένωσή της με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σήμερα πρόκειται να εγκρίνει το συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 98 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου –αντί για το αρχικό 27 Σεπτεμβρίου- για τους παλαιούς μετόχους και στις 27 Οκτωβρίου για τους νέους μετόχους.

Διαβάστε ακόμη: