Σε συμφωνία με την JP Morgan για την πώληση των μετοχών τους φέρονται να έχουν έρθει οι μέτοχοι μειοψηφίας της Viva Wallet!

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, το deal της πώλησης του 47,5% στο αμερικανικό fund έχει κλείσει με αποτίμηση του 100% της εταιρείας στο 1,7 δις. ευρώ, γεγονός που στην πράξη σημαίνει αποκόμιση τεράστιων υπεραξιών για τους «παθητικούς» μετόχους της Viva Wallet και ειδικότερα την Deca συμφερόντων και Δ. Δασκαλοπούλου, που κατέχει το 10%, το family office (Latsco) της κυρίας Μαριάννας Λάτση που κατέχει το 13% και το αγγλικό private equity Hedosophia που κατέχει το 25% των μετοχών!

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Χ. Καρώνης, που μαζί με τον συνιδρυτή Μάκη Αντύπα, ελέγχει το 52,5% της Viva Wallet, παρά την δελεαστική και εντυπωσιακή πρόταση της JP Morgan δεν δέχτηκε να πωλήσει την πλειοψηφική συμμετοχή του καθώς θεωρεί ότι η εταιρία μετά την εξαγορά και της Praxia, κατέχοντας και τραπεζική άδεια, η αποτίμηση της βάσει του πλάνου ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί, θα εκτιναχθεί στα ύψη των 3-4 δις. ευρώ, ίσως και παραπάνω!!!

Ταυτοχρόνως οι ίδιες πηγές λένε πως ο Χ. Καρώνης απευθύνθηκε σε ισχυρά funds του εξωτερικού, όπως η Blackstone και η CVC, προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση και να αποτρέψει την πώληση του περίπου 48% των μετοχών στην JP Morgan, αγοράζοντας η ίδια η Viva Wallet τα ποσοστά των μετοχών μειοψηφίας.

Ωστόσο τούτο δεν κατέστη τελικώς εφικτό με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία απόκτησης από το αμερικανικό fund όλων την ποσοστών – με τεράστιο premium- που κατείχαν μέχρι σήμερα οι παθητικοί μέτοχοι!