Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς που κατοικούμε σε μια τυπική αθηναϊκή πολυκατοικία με θέα στο…μπαλκόνι των απέναντι η είδηση να ξενίζει, όμως έρευνα αποκαλύπτει πως τα ομορφότερα σπίτια του κόσμου βρίσκονται στην Ελλάδα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το site σύγκρισης ακινήτων GetAgent, όπου με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι 30 συμμετέχοντες είδαν εικόνες από 60 διαφορετικά στυλ σπιτιών σε όλο τον κόσμο με σκοπό να καταγραφούν οι αντιδράσεις των ματιών τους. Οι φωτογραφίες εκείνες που κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν το βλέμμα για μεγαλύτερο διάστημα ήταν και εκείνες που απεικόνιζαν σπίτια υψηλής αισθητικής που, σύμφωνα με τους αναλυτές ακινήτων, αποτελούν και τα ακίνητα υψηλότερης αξίας.

Μοναδικά στον κόσμο τα ελληνικά ακίνητα

Και αντίθετα με όσα πιστεύουμε εμείς που κατοικούμε στην Ελλάδα περί αισθητικής, η χώρα μας κατέκτησε την πρωτιά στην κατάταξη καθώς συγκέντρωσε 79,5 βαθμούς! Τόσο τα λευκά κυκλαδίτικα σπιτάκια με τα μπλε παράθυρα όσο και οι νέες σύγχρονες κατοικίες που κατασκευάζονται στα προάστια της Αττικής και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με το γυαλί να πρωταγωνιστεί, ήταν εκείνα που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Την Ελλάδα ακολουθεί στην κατάταξη η Γαλλία, κυρίως με τα αγροτόσπιτα ανάμεσα σε ανθισμένες λεβάντες που πλέον αποτελούν τα δυνατά «χαρτιά» του γαλλικού real estate ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ταϊλάνδη με τα σπιτάκια από μπαμπού και την ονειρική θέα στον ωκεανό.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν τα γεμάτα θαλπωρή ξύλινα σπίτια του Καναδά με το αναμμένο τζάκι και τη θέα στα χιονισμένα βουνά ενώ την 8η θέση κατέκτησαν τα μοναδικά σπίτια της Πορτογαλίας που συνδυάζουν μοναδικά το ροκοκό με το μπαρόκ, δημιουργώντας ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα.

Η αποθέωση της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής

Στην ίδια έρευνα, η Ελλάδα κατέκτησε την 9η θέση με βαθμολογία 81/100 αναφορικά με τα ομορφότερα είδη σπιτιών. Εκεί, η λιτή και απέριττη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που αποθεώνει το λευκό με έντονες πινελιές χρώματος σε πόρτες και παράθυρα, κέρδισε την προσοχή των συμμετεχόντων που ενδεχομένως θυμήθηκαν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς από τις διακοπές τους σε κάποιο ελληνικό νησί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολίασε ο Κόλμπι Σορτ, CEO της GetAgent: «Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυξήσετε την αξία του σπιτιού σας, γνωρίζουμε πλέον καλά πως η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική. Καθώς υπάρχουν αναρίθμητα στυλ σπιτιών σε όλο τον κόσμο, θέλαμε να δούμε ποια είναι εκείνα τα ακίνητα που πραγματικά θα αιχμαλωτίσουν την προσοχή των συμμετεχόντων στην έρευνα».

Οι Top 10 χώρες με τα ομορφότερα σπίτια

Οι 10 πιο όμορφοι τύποι ιδιοκτησίας στον κόσμο