Κύκλωμα με παράνομες μισθώσεις κτιρίων του Δημοσίου αποκάλυψε το Τμήμα Εκβιαστών.

Μέλη είναι δύο υπάλληλοι της εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, οι οποίοι -όπως φαίνεται- δεν δίσταζαν να προχωρούν ακόμα και σε μαφιόζικες πρακτικές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, φέρεται να είχαν καταχραστεί πάνω από 400.000 ευρώ ενώ έφτασαν στο σημείο να μισθώνουν μέχρι και το κλειστό στάδιο Τάε Κβον Ντο.

Κύκλωμα υπαλλήλων ΕΤΑΔ:  Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας συνάδελφός τους που επιχείρησε να… βάλει τάξη, κάνοντας απλά τη δουλειά του, δέχθηκε βάναυση επίθεση με σφυρί.

Υπάλληλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ζήτησε από μισθωτές πάρκινγκ στο Μαρούσι να παραδώσουν τον χώρο καθώς η μίσθωση είχε λήξει και υπήρχαν απλήρωτες οφειλές και τελικά κατέληξε με ανοιγμένο κεφάλι στο ΚΑΤ.

Δράστης της μαφιόζικης επίθεσης ένας 19χρονος εργαζόμενος του πάρκινγκ, ήδη έγκλειστος στη φυλακή για ενδοοικογενειακή βία. Είχε στήσει καραούλι έξω από το σπίτι του υπαλλήλου και του επιτέθηκε με σφυρί.

«Η σε βάρος μου επίθεση πιθανόν να σχετίζεται με τα καθήκοντα της εργασίας μου και συγκεκριμένα με υποθέσεις τις οποίες έχω χειριστεί ως υπεύθυνος βραχυχρόνιων μισθώσεων της Εταιρείας διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου στην οποία εργάζομαι», είπε το θύμα της επίθεσης ξυλοδαρμού.

Είπε στους άνδρες του Εκβιαστών ανοίγοντας έναν μεγάλο κύκλο ερευνών που οδήγησε σε αποκαλύψεις για τη δράση δυο συναδέλφων του οι οποίοι όπως προέκυψε , νοίκιαζαν παράνομα χώρους, εν αγνοία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου.

Κύκλωμα υπαλλήλων ΕΤΑΔ: Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με το Star, το θύμα μετά την επίθεση, φέρεται να είχε μιλήσει στους αστυνομικούς για ύποπτες κινήσεις ορισμένων συναδέλφων του αλλά και για 3 υποθέσεις που είχαν προκύψει προβλήματα με τη μίσθωση. Ένας χώρος στη Ζάκυνθο και δυο υπαίθρια πάρκινγκ σε Παλαιό Φάληρο και Μαρούσι.

«Είχα ενημερωθεί προφορικά από άλλους συναδέλφους μου, ότι «κρυφοί ιδιοκτήτες» ήταν πίσω από τις εταιρείες που είχαν μισθώσει τους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων οι Μ.Δ και ο Κ.Γ. Την περίοδο που είχαν γίνει οι μισθώσεις, υπεύθυνη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν η Τ.Α, η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Μ.Δ.», είπε το θύμα.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και οι αρχές προχώρησαν σε εσωτερικό έλεγχο στην εταρεία του δημοσίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Star προέκυψε πως οι δυο υπάλληλοι -η Τ.Α και ο Σ.Ι.- προχωρούσαν σε παράνομες μισθώσεις. Κομβικό ρόλο είχε η γυναίκα καθώς ήταν προϊσταμένη του ανάλογου τμήματος.

«Η ΕΤΑΔ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για περιπτώσεις υπεξαίρεσης, απιστίας, εκβίασης και απάτης και είναι σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές. Μηδενική ανοχή σε αντίστοιχα φαινόμενα», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Είχαν μισθώσει παρανόμως μέχρι και το κλειστό του Τάε Κβον Ντο. Χαρακτηριστικό της δράσης τoυς ήταν πως έπαιρναν τα χρήματα είτε σε φακέλους είτε σε… τσάντες και οι συναντήσεις γίνονταν σε καφετέριες.

Διαβάστε ακόμη: