Δύο βαρβάτες υποθέσεις έχουν πέσει στα χέρια του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το ξέπλυμα και αφορούν έναν νεαρό επιχειρηματία που διαχειρίζεται όμιλο και έναν γνωστό και αμφιλεγόμενο εφοπλιστή!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, μετά από ανώνυμη καταγγελία, προφανώς στα πλαίσια του ανταγωνισμού και του ξεκαθαρίσματος επιχειρηματικών λογαριασμών, τόσο ο ΣΔΟΕ όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα ξεκίνησαν έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων, των οικονομικών συναλλαγών και των τραπεζικών και χρηματιστηριακών λογαριασμών του νεαρού επιχειρηματία, καθώς η υπόθεση του έχει ενταχθεί στην διακρίβωση του πόθεν έσχες!

Την ίδια ώρα, μετά από σήμα συστημικής τράπεζας προς την ΤτΕ, που με τη σειρά της παρέπεμψε το θέμα στην Αρχή για το ξέπλυμα, ερευνάται γνωστός εφοπλιστής ο οποίος «σήκωσε» προσωπικά, ως φυσικό πρόσωπο, ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά από εταιρικό λογαριασμό, γεγονός που προκάλεσε υποψίες και υπόνοιες ως προς τη σκοπιμότητα της εν λόγω μη σύννομης συναλλαγής!

Η Αρχή για το ξέπλυμα χειρίζεται ήδη την υπόθεση η οποία φέρεται να έχει «ουρά» και πιθανόν να συνδέεται ακόμη και με παράνομες χρηματιστηριακές και άλλες – ύποπτες- δραστηριότητες!

Διαβάστε ακόμη: