Σίγουρη ότι δεν έχει υποπέσει σε σφάλμα δηλώνει η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη σύλληψή της την περασμένη Κυριακή.

Όπως είπε σε δημοσιογράφους, σκοπεύει να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας αυτή την εβδομάδα.

Η Στέρτζον ανακρίθηκε για περισσότερες από επτά ώρες στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του κόμματός της (SNP).

Με την επιστροφή της στην κατοικία της, από όπου είχε φύγει για λίγες ημέρες, η Στέρτζον είπε ότι «αναγνωρίζω ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο, αλλά είμαι επίσης ένα ανθρώπινο ον που έχει δικαιώμα σε λίγη ιδιωτικότητα».

Σε ερώτημα για το αν έχει σκεφτεί να αποχωρήσει από το SNP, τόνισε: «Δεν έχω κάνει τίποτα κακό και αυτό είναι το μόνο πράγμα που θα ισχυριστώ σήμερα».

Η αστυνομία της Σκωτίας ερευνά τα τελευταία δύο χρόνια τι συνέβη με δωρεές άνω των 600.000 λιρών που δόθηκαν στο SNP από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της Στέρτζεον και στα κεντρικά γραφεία του SNP στο Εδιμβούργο στις 5 Απριλίου.

Ο σύζυγός της Πίτερ Μάρελ, πρώην διευθυντής του SNP, συνελήφθη πριν αφεθεί αργότερα ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα πολυτελές αυτοκινούμενο τροχόσπιτο αξίας 110.000 λιρών που ήταν έξω από το σπίτι της μητέρας συζύγου της Στέρτζον.

Έχει συλληφθεί και ο ταμίας του SNP Κόλιν Μπίτι και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ διενεργούνταν περαιτέρω έρευνες. Αργότερα παραιτήθηκε από ταμίας του κόμματος.

Η Στέρτζον είχε ανακοινώσει την παραίτησή της από την πρωθυπουργία, αλλά και το κόμμα, στις 15 Φεβρουαρίου. Ήταν η μακροβιότερη πρωθυπουργός της Σκωτίας και η μόνη γυναίκα που κατείχε αυτή τη θέση.

Διαβάστε περισσότερα