Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο προκειμένου να συγχαρεί τη Βρετανία για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και να ευχαριστήσει τη χώρα για την υποστήριξή της στη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία.


«Την παραμονή της ιστορικής στέψης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Βρετανούς φίλους μας για τη φιλία σας. Είμαστε ευγνώμονες για την ακλόνητη υποστήριξη και συνεργασία σας τον περασμένο χρόνο», ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.

Το διάρκειας ενός λεπτού βίντεο, που ευχαριστεί το Λονδίνο για τα όπλα που έδωσε στην Ουκρανία και για την εκπαίδευση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, δείχνει συναντήσεις του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον βασιλιά Κάρολο, τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ και τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον με μουσική επένδυση το «London Calling» του βρετανικού συγκροτήματος The Clash.

Η Βρετανία ήταν κρίσιμος δυτικός εταίρος παρέχοντας στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Η σύζυγος του προέδρου Ζελένσκι, Ολένα και ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, που ανήλθε στον θρόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.

Διαβάστε περισσότερα