Την ημέρα που η χώρα κατέγραφε ακραίες καιρικές συνθήκες από έναν ιστορικό καύσωνα και οι πυρκαγιές ξεφύτρωναν η μία πίσω από την άλλη, η κυβέρνηση έθεσε σε πρώτο πλάνο την ανθρώπινη ζωή όπως είπε στο «radar» στέλεχος της κυβέρνησης, για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

«Η κυβέρνηση έθεσε σε πρώτο πλάνο την ανθρώπινη ζωή και πέτυχε έτσι να αποτρέψει τα χειρότερα παρά το μεγάλο μέτωπο των πυρκαγιών και τα δεκάδες διαφορετικά σημεία σε όλη την Ελλάδα . Η κρατική μηχανή κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης των χθεσινών πυρκαγιών με επίκεντρο το μέτωπο της Βαρυμπόμπης επέδειξε παρά τα κατευθυνόμενα αντιπολιτευτικά βέλη την ώρα της μάχης με τα πύρινα μέτωπα μεγάλη ετοιμότητα και αντοχή μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες» και συνεχίζει

«Θλίβει όλους μας η καταστροφή από φωτιά η άλλη αιτία του φυσικού κάλλους της πατριδος μας . Κανένας δεν μπορεί να επιχαίρει επισης που χάθηκαν περιουσίες . Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι δεν θρηνήσαμε αθώα θύματα . Η κυβέρνηση απέδειξε πως όταν υπάρχει σχέδιο και αποφασιστικότητα, τότε μπορεί να διαχειριστεί πολύ μεγάλες προκλήσεις, όπως η χθεσινή σε άνευ προηγουμένου κλιματικές συνθήκες πυρκαγιά. Ο Κυριακος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε τις εξελίξεις και βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα κέντρα επιχειρήσεων, χωρίς επικοινωνιακές υπερβολές και με μοναδικό γνώμονα τη ριζική αντιμετώπιση των πυρκαγιών με την πλήρη ανάπτυξη των διαθέσιμων μέσων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έπεσαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη επέδειξαν τόλμη και επαγγελματισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει αβοήθητος

Ο ρόλος της κρατικής μηχανής

Οι ηγεσίες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας είχαν εξαιρετική συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκησης . Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στις μάχες με τις φωτιές .

«Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα της κρατικης μηχανής -παρά τις δεκάδες πυρκαγιές με τα εκατοντάδες χιλιόμετρα πύρινα μέτωπα ακόμα και σήμερα – έφεραν αποτέλεσμα παρά την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να μειώσει τον αγώνα με τις φλόγες» τόνισε στο «radar» κυβερνητικό στέλεχος .

Επεσήμανε μάλιστα την αθλιότητα να συσχετίσει την μάχη στην Βαρυμπόμπη με τον τραγικό χαμό των 102 ανθρώπων στο Μάτι . «Η αρχική ανάρτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη “Karma is a bitch“ που παρομοιάζει το Μάτι με την Βαρυμπόμπη ως ένα κάρμα τα λέει όλα!»