Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα. Εκτός από την μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης και άλλες περιοχές δίνουν μάχη με τις φλόγες. Φωτιά στην Κω, την Μάνη, την Εύβοια. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Καστανιά, Άγιος Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά στη Μάνη. Εντολή για εκκένωση σε Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, Άγιο Γεώργιο στη Μεσσηνία. Απομακρύνονται κάτοικοι και στην Εύβοια.

Φωτιά στην Κω: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο -Εκκένωση της περιοχής Τσουκαλαριά

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο νησί της Κω, η οποία λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν μπόρεσε να περιοριστεί, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς το Ασκληπιείο.

Για τη συνδρομή της κατάσβεσης έχουν καταφτάσει και εναέρια μέσα που επιχειρούν ρίψεις νερού. Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολής απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή Τσουκαλαριά, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εκκενωθεί και το Πλατάνι.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης -με δεδομένο ότι θα χρειαστούν ενισχύσεις- ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Φωτιά τώρα: Μεγάλες φωτιές σε Μάνη, Μεσσηνία, στην Κω και την Εύβοια

Δεύτερη φωτιά στην Εύβοια -Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκηνώσεις κοντά στη Λίμνη

Την εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Ρετσινόλακκος που είναι κοντά στη Λίμνη της Εύβοιας και ο οικισμός Κοκκίνη όπου υπάρχουν κατασκηνώσεις έδωσαν πριν λίγο οι πυροσβέστες μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και η οποία είναι πάρα πολύ κοντά σε οικισμούς.

Οι εντολές των πυροσβεστών έχουν προληπτικό χαρακτήρα έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για κατοίκους και παραθεριστές πού βρίσκονται εκεί.

Οι φλόγες πέρασαν τις πρώτες ζώνες άμυνας της Πυροσβεστικής.

Πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί είδαν τις φλόγες να περνούν τις πρώτες ζώνες άμυνας και να κατευθύνονται προς τους οικισμούς και για αυτό έδωσαν την εντολή για εκκένωση.

Ήδη στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από την Εύβοια όσο και από γειτονικούς νομούς καθώς κρίνεται ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

Φωτιά στην Μάνη 

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Συνδράμουν στην κατάσβεση εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση στους οικισμούς Καστάνια, Άγιος Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά.

Αναζωπύρωση και στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία πριν από λίγες ώρες είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προληπτική εκκένωση των περιοχών Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Άγιος Γεώργιος.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Οι καιρικές συνθήκες φαίνεται πως τροφοδοτούν τη φωτιά, με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί εστία και πλέον να κινδυνεύει η φωτιά να εξαπλωθεί και πάλι.

Μάλιστα οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος του 112.