Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε, μέσω ανάρτησής του, ότι αποσύρει το εξώδικο που είχε αποστείλει προς την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου, όπως λέει σε ανάρτησή του «να μην έχουν κανένα άλλοθι», απευθυνόμενος σε όσους κατά τον ίδιο επιχειρούν να τον αποκλείσουν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του αναφέρεται στην Όλγα Γεροβασίλη, δίχως να την κατονομάζει, και αντιπαρέρχεται τις κατηγορίες της πως μίλησε για αλλαγή του πολιτεύματος, κάτι που δικαιολογεί αποκλεισμό του από τις εκλογές. Όπως λέει ο ίδιος, κατά την συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε «το όραμα για το πολίτευμα είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία», κάτι που δεν αντίκειται κατά τον ίδιο με το Σύνταγμα το οποίο «προβλέπει τη δυνατότητα της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, δηλαδή τη δυνατότητα να καταθέτουν οι πολίτες προτάσεις νόμου στη Βουλή».

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, τονίζει, «ζητώ από τα στελέχη που αγωνίζονται για τον αποκλεισμό μου από τις εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνουν όντως επειδή δεν βάζω ζάχαρη στον καφέ μου. Είναι προτιμότερο, από το να παραχαράσσουν την ίδια την Ιστορία, τους αγώνες και τις προτάσεις του κόμματός μας προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής – άμεσης δημοκρατίας».

Μιλώντας δε για το εξώδικο που έχει στείλει επ αφορμής της διαρροής του πόθεν έσχες του, τονίζει πως «αποσύρω και ρητά την εξώδικη διαμαρτυρία μου, ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στελέχη που ζητούν τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη σε μια πρώτη αντίδραση για την απόσυρση του εξώδικου προς το κόμμα ρωτούν με νόημα αν αποσύροντάς το αποσύρει και την υπογραφή του σε αυτό ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ώρα δεν φαίνεται να αναβάλλεται η αυριανή συνεδρίαση της έκτακτης κεντρικής επιτροπής με στελέχη της πλειοψηφίας να επισημαίνουν ότι αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης δεν ήταν μόνο η «ποινικοποίηση» του κόμματος αλλά και η αμφισβήτηση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων από τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνουν.

Διαβάστε ακόμη: