Οι μετοχές άλλαξαν ελάχιστα την Τρίτη, καθώς η Wall Street ανέλυσε έναν άλλο γύρο δεδομένων για τον πληθωρισμό σε αναζήτηση ενδείξεων για το πότε η Federal Reserve θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική.

Ο S&P 500 αιωρούνταν κοντά στην επίπεδη γραμμή, ενώ ο Dow Jones Industrial Average ανέβηκε 83 μονάδες, ή 0,2%. O Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,06%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 3,1% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση και 0,1% σε μήνα σε μήνα. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν ετήσια αύξηση 3,1%.

Από μήνα σε μήνα, περίμεναν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει σταθερός. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός αυξήθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Η έκθεση έρχεται καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια δυνατή χρονιά με υψηλό ρυθμό.

Ο Dow , ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite κάνουν όλοι νικηφόρα σερί τριών ημερών και έχουν έξι συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.

Ο S&P 500 έκλεισε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022, ενώ ο Dow με 30 μετοχές διαμορφώθηκε στο υψηλότερο σημείο του από τον Ιανουάριο του 2022. Κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων, ο S&P 500 αυξήθηκε περισσότερο από 12%.

Μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού Oracle μειώθηκαν κατά 9% αφού τα έσοδα της εταιρείας για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο έχασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Η μετοχή του λιανοπωλητή Macy’s υποχώρησε σχεδόν 4% μετά από υποβάθμιση για πώληση από τη Citi την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη: