search

ΚΟΣΜΟΣ

Στάχτη έγιναν κατά λάθος €20.000 κρυμμένα σε καμινάδα όταν η σύζυγος άναψε το τζάκι

Ένας Ιταλός που έκρυβε 20.000 ευρώ στην καμινάδα του έμεινε στενοχωρημένος όταν η γυναίκα του άναψε άθελά της μια φωτιά και τα κατέστρεψε.

τζάκι

Ένας Ιταλός που έκρυβε 20.000 ευρώ στην καμινάδα του έμεινε στενοχωρημένος όταν η γυναίκα του άναψε άθελά της μια φωτιά και τα κατέστρεψε.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε κρύψει τα χρήματα – σε κρατικά ομόλογα – επειδή ανησυχούσε για διαρρήκτες που εισέβαλαν στο διαμέρισμά του στη Ρώμη.

Ωστόσο, το σχέδιο στράβωσε καταστροφικά όταν η σύζυγός του, που αγνοούσε το πονηρό του σχέδιο, αποφάσισε να ανάψει μια φωτιά για να φέρει λίγη χριστουγεννιάτικη χαρά στο σπίτι τους.

Μαζί με τον καπνό εξανεμίστηκαν και όλα τα έντοκα ομόλογα που εξέδωσαν τα ιταλικά ταχυδρομεία κα ι στα οποία είχε επενδύσει ιο Ιταλός πολίτης.

«Όταν είδα τις φλόγες, κόντεψα να λιποθυμήσω», είπε ο άνδρας στην εφημερίδα Il Messaggero.

Ομόλογα κρυμμένα στο τζάκι για αρκετό καιρό

Το τζάκι χρησιμοποιούταν σπάνια και τα έγγραφα ήταν κρυμμένα εκεί για αρκετό καιρό.

«Νόμιζα ότι θα ήταν ένα ασφαλές μέρος όπου οι κλέφτες δεν θα σκεφτόντουσαν ποτέ να ψάξουν. Η γυναίκα μου δεν ήξερε ότι τους είχα κρύψει εκεί», είπε.

«Κάθε χρόνο, πριν χρησιμοποιήσουμε τη φωτιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα μετακινούσα. Αυτή τη φορά δεν κατάφερα να το κάνω έγκαιρα».

Απελπισμένος να ανακτήσει τις οικονομίες του, ο άνδρας επικοινώνησε με τον αδελφό του που εργάζεται στο ταχυδρομείο.

Υπάρχει ελπίδα ότι αν διατηρούσε τους αύξοντες αριθμούς των ομολόγων, το ταχυδρομείο μπορεί να τα επανεκδώσει.

Η εφημερίδα Corriere della Sera σχολίασε: «Έχοντας χωνέψει το σοκ, το μόνο που μένει για την οικογένεια είναι ένα τραγικό κωμικό ανέκδοτο για να πουν στους φίλους και τις παρέες τους».

Διαβάστε ακόμη: