H κατάσταση με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Ελλάδα έφερε τεταμένη ένταση στο Μέγαρο Μαξίμου και ακόμα περισσότερη στο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής.

Εκεί που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρχε έκρηξη από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια προς συνεργάτες του στην λογική «ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, αν θέλουν ας με βγάλουν αλλιώς θα παραιτηθώ, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Συνεχής η παρουσία Μητσοτάκη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Κατά το κοινώς λεγόμενο, ο κ. Κικίλιας αυτές τις μέρες έφτασε στα όρια του, στα όρια της παραίτησης του.

Άλλες κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για εκτεταμένη παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Συντονισμού στο Μαρούσι.

«Πως είναι δυνατόν να πηγαίνει συνεχώς στο υπουργείο του Κικίλια» έλεγαν, αυτό σημαίνει ότι δεν τον εμπιστεύεται και σίγουρα τον έχει πιέσει πολύ για να υπάρξει «νίκη» έστω σε ένα μέτωπο φωτιάς για επικοινωνιακούς λόγους…

Μία νίκη που ειρήσθω εν παρόδω δεν ήρθε ποτέ…

Στο σημείο μηδέν ο Κικίλιας, όπως και ο Χαρδαλιάς πριν χρόνια…

Σύμφωνα, λοιπόν, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ο Βασίλης Κικίλιας έφτασε στο σημείο μηδέν, έτοιμος να δηλώσει παραίτηση όπως είχε κάνει πριν χρόνια και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κούραση, τα μεγάλα μέτωπα, η έλλειψη ύπνου, το άγνωστο περιβάλλον σε αυτόν του συντονισμού των πυροσβεστικών δυνάμεων και κυρίως η άσχημη εικόνα που εξέπεμπε η χώρα διεθνώς με τη φυγή των τουριστών από την Ρόδο και τις ακυρώσεις στο νησί αλλά και στην Κέρκυρα που επίσης πλήττεται από φωτιές, συνολικά δημιούργησαν ένα άσχημο κλίμα για το δημοφιλή υπουργό.

 

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Όλα αυτά ήρθαν σε γνώση και του Μεγάρου Μαξίμου.

Γι’ αυτό και σήμερα στο πρωθυπουργικό μέγαρο θα έχουμε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με κύριο θέμα τις φωτιές και την πορεία αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της πολιτικής προστασίας…

Το σίγουρο είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα δράσει εν θερμώ, θα περιμένει να τελειώσουν τα μέτωπα και να πάρει πιο ψύχραιμα τις αποφάσεις του.

Μερίδιο ευθύνης και ο Μητσοτάκης…

Για να λέμε, όμως, και την πάσα αλήθεια, μερίδιο ευθύνης έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποτίθεται σε αυτή τη κυβέρνηση θα έβαζε τους καλύτερους στις κατάλληλες θέσεις.

Είναι προφανές ότι δεν είναι κατάλληλη η θέση αυτή που του έδωσε, βάζοντας σε σκέψεις όλους μας για ποιο λόγο ακριβώς του εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση…

Για λόγους κομματικής ισορροπίας όπου δεν μπορούσε να τον αφήσει εκτός;

Γιατί η γυναίκα του είναι φίλη με την Μαρέβα και έπρεπε κάπου να τον χωρέσει;

Για να τον «χαμηλώσει» και να τον φθείρει;

Για να τον βγάλει μία και καλή από την θεωρητική κούρσα διαδοχής;

Γιατί όντως τον εμπιστεύεται και δεν είχε κάποιον άλλον πρόθυμο γι’ αυτή τη δύσκολη θέση;

Ερωτήματα όλα που δεν βρίσκουν απάντηση…

Διαβάστε περισσότερα