Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι άλλοτε ισχυροι του χρήματος αναστενάζουν και με κομμένη ανάσα παρακολουθούν το μπιτάρισμα για τα πολυτελή ακίνητα τους. Και κάθε φορά που ο πλειστηριασμός ματαιώνεται καθώς δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος, κερδίζουν χρόνο μέχρι τον επόμενο.

Την περασμένη Τετάρτη η άλλοτε ισχυρή κυρία της Folli- Follie Καίτη Κουτσολιούτσου και το γνωστό όνομα στον χώρο της ανδρικής ένδυσης Γιώργος Γλου, απέφυγαν το μοιραίο. Να χάσουν, δηλαδή, η πρώτη το σαλέ της στη Ζαγορά του Πηλίου και ο δεύτερος μία μονοκατοικία «παλατάκι» στην Καστέλα με απεριόριστη θέα στον Αργοσαρωνικό.

Αν και το ηλεκτρονικό σφυρί έχει χτυπήσει επανειλημμένα για τα ακριβά σπίτια τους, ενδιαφέρον δεν έχει υπάρξει.

Συγκεκριμένα:

Η τετραώροφη μονοκατοικία του Γιώργου Γλου και της συζύγου του Μαρίας Τριαντοπούλου βρίσκεται στην Καστέλα και έχει βγει αρκετές φορές στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,3 εκατ. ευρώ.

Το οικόπεδο των 330 τετραγωνικών μέτρων, που έχει χτιστεί η τετραώροφη μονοκατοικία των 620 τ.μ., βρίσκεται 50 μέτρα από τον αιγιαλό. Και η θέα του είναι απεριόριστη στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στα συνοδευτικά έγγραφα του πλειστηριασμού αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: Το ακίνητο, τοποθετείται 2ο από τη θάλασσα, όμως λόγω εδαφικών κλίσεων, διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και βρίσκεται όπισθεν κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καστέλλας, δημοτικές εγκαταστάσεις Τένις κ.ά. Το εκτιμώμενο βρίσκεται σε απόσταση 50μ. από το παραλιακό μέτωπο (αιγιαλό) και γενικά τοποθετείται σε μία εκ των καλύτερων θέσεων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Το ακίνητο είναι «φορτωμένο» με υποθήκες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ, για χρέη σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία.

Στην έκθεση πλειστηριασμού αναφέρεται μεταξύ των άλλων: προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank για 1,2 εκατ. ευρώ, υποθήκη υπέρ της Probank για 17 εκατ. ευρώ, υποθήκη υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 578 χιλιάδες ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση κατά Γεωργίου Γλου, για ποσό ευρώ 666 χιλιάδες ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και υπέρ του ΙΚΑ, του ΕΦΚΑ, της Δ.Ο.Υ. Α’ Πειραιά.

Το σπίτι βγαίνει στον πλειστηριασμό από την «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» στην οποία περιήλθε οφειλή προς την PROBANK.

Στην εταιρεία Glou ανήκει και ένα κατάστημα που βρίσκεται στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και το οποίο επίσης βγήκε σε πλειστηριασμό την Τετάρτη και αυτό άλλαξε χέρια. Μάλιστα υπήρξαν πολλοί ενδιαφερόμενοι και τα «χτυπήματα» για την απόκτησή του ήταν πολλά με την τιμή να ανεβαίνει από το 1,4 εκατ. ευρώ, που ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,125 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι εμβαδού 310 τ.μ. (210 τ.μ. ισόγειο και 100 τ.μ. πατάρι), και αποκτήθηκε από τα αδέλφια Γλου, όταν επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της εστίασης. Το κατάστημα ανακαινίστηκε εκ βάθρων το 2011 και λειτουργεί ως κατάστημα της αλυσίδας εστίασης Pizzoteca.

Καίτη Κουτσολιούτσου

Άλλος ένας πλειστηριασμός έληξε χωρίς το σαλέ της κας Καίτης Κουτσολιούτσου στην Ζαγορά του Πηλίου να αλλάξει χέρια. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για το διώροφο σπίτι των 230 τ.μ., με τρεις ανεξάρτητους ξενώνες συνολικού εμβαδού 95 τμ., που βρίσκεται στη θέση Πιτσέικα, σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων, και που συνοδεύεται και με χωράφι 3 στρέμματα με καστανιές. Το σπίτι βγαίνει στο σφυρί από την Intrum Hellas με τιμή πρώτης προσφοράς τις  504.500 ευρώ, και άλλες 75.000 ευρώ για το κτήμα με τις καστανιές.

Στην έκθεση του πλειστηριασμού περιγράφεται το σαλέ, όπως και οι προσημειώσεις που έχουν εγγραφεί πάνω του. Συγκεκριμένα, το ακίνητο αγοράστηκε το 1978 από την Αικατερίνη Αραπίδη, σύζυγο Δημητρίου Κουτσολιούτσου. Στο σπίτι εγγράφηκε προσημείωση για 800 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στην Βασιλεία Ελβετίας, στα τέλη Αυγούστου 2018, και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli-Follie.

Η προσημείωση εγγράφηκε –όπως και άλλες σε άλλα ακίνητα της οικογένειας– ως εξασφάλιση για το δάνειο των 36,5 εκατ. ευρώ, που έδωσε στους Κουτσολιούτσους ο Μεξικανός επιχειρηματίας ο Andres Holzer Neumann, που ήταν οικογενειακός φίλος τους, διετέλεσε διευθυντής της Petrus A.G. και ήταν αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής Dufry.

Στις αρχές του 2019 και με το σκάνδαλο της Folli- Follie σε πλήρη εξέλιξη, εγγράφηκε προσημείωση στο ακίνητο και από την Τράπεζα Πειραιώς για 500 χιλιάδες ευρώ και στο τέλος του 2019 υπήρξε και άλλη προσημείωση από την Δ.Ο.Υ. Αθηνών για 2,34 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι του 2020 υπήρξε και αναγκαστική κατάσχεση για ποσό 450.000 ευρώ, υπέρ της Intrum Hellas.

Ενώ σύντομα θα δρομολογηθούν πλειστηριασμοί για την μονοκατοικία της Κηφισιάς και την χολιγουντιανή βίλα των Σπετσών.

Όπως είναι γνωστό από τις 10 Ιανουαρίου ο Δημήτρης, η Καίτη και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και πρώην συνεργάτες του δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για πέντε κακουργήματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης φέρονται ως οι αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι εμπνεύστηκαν και διηύθυναν τη μεγάλη κομπίνα με τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, χειραγωγώντας τη μετοχή της, εξαπατώντας τους επενδυτές της και οδηγώντας στην κατάρρευση την ίδια την εταιρία.

Ένας μυστηριώδης πλειστηριασμός που έγινε στη Χαλκίδα