O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε τον στόχο για πρωτιά στις ευρωεκλογές, ενώ προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για το ζήτημα των συνεργασιών, διευκρίνισε ότι «δεν είναι στις προτεραιότητες η συνεργασία με Ανδρουλάκη».

«Ο Έλληνας φτωχοποιείται. Έτσι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως θα ευχόταν να ήταν εκείνος πρωθυπουργός σήμερα και να μην είχαν δρομολογηθεί οι εξελίξεις που τον έφεραν στη θέση του προέδρου.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις περιοδείες που πραγματοποιεί τελευταία, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως αυτό που εκλαμβάνει από τον κόσμο είναι ότι είναι «πολύ πιεσμένος» και πως ό,τι και να λέει η κυβέρνηση σχετικά με την «επενδυτική βαθμίδα, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική».

Επιπλέον, διέψευσε ότι ετοιμάζει περιοδεία στο εξωτερικό μέσα στις γιορτές, ωστόσο τόνισε πως εάν ισχύσει η επιστολική ψήφος πριν τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα στους ομογενείς.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως του είναι «αδιάφορο» και πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να χτίσει «εξαιρετική ομάδα» με άτομα με «κατάρτιση, καρδιά και καθαρά χέρια», μακριά από «βαρονίες» και «τζάκια». «Δεν προέρχεται το κόμμα από τζάκια. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο, σε όλο τον λαό και κυρίως στα πιο αδύναμα στρώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είπε πως πρώτα θα έπρεπε να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι και, δεύτερον, να «δουλέψει το δημόσιο» προς όφελος του πολίτη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε αλαζονεία και αναλγησία στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι από κυβερνητικά στελέχη λείπει η βασική ενσυναίσθηση.

Σε ερώτηση αν πρέπει να μπει στη Βουλή, απάντησε «όχι», σημειώνοντας: «Για να μπω στη Βουλή πρέπει να παραιτηθούν η κα Ακρίτα, ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Όθων Ηλιόπουλος, κάτι που δεν πρέπει να γίνει».

Τέλος, ερωτηθείς για τον πήχη στις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι είναι η νίκη. Αν δεν επιτευχθεί θα το θεωρήσει ως «κοινωνική και όχι προσωπική ήττα».

Διαβάστε ακόμη: