Η «διαμάχη» της διοργανώτριας αρχής με την ΕΡΤ για τους όρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής καλά κρατεί και η έναρξη οδεύει ολοταχώς προς νέα αναβολή.

Ο Team manager της Επισκοπής Ρεθύμνου, Σπύρος Μαραθωνίτης, διευκρινίζει σε προσωπική παρέμβαση, τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αρχίσει η Super League 2.

Αναλυτικά το άρθρο του Σπύρου Μαραθωνίτη:

«Πραγματικά δεν ξέρω, για ποιο λόγο συζητάμε ακόμα για έναρξη πρωταθλήματος χωρίς εγγυημένα κάποια έσοδα μετά την περσινή κοροϊδία των ομάδων που συμμετείχαν πέρυσι στη Super League 2.

Mε τις θέσεις που κατέκτησαν δικαιούταν μπόνους από την ΕΡΤ και μέχρι σήμερα αυτό το μπόνους δεν δόθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να φαίνονται οι ομάδες ασυνεπείς από τη στιγμή ένα κρατικό κανάλι δεν έχει διευθετήσει τις υποχρεώσεις του.

Μέχρι σήμερα πως ζητάμε από τις ομάδες να είναι συνεπής όταν ένα κρατικό κανάλι δεν είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρει τις ομάδες της Superleague 2 πότε θα βγάλει απόφαση η ΕΠΟ για τις ομάδες που θα ανέβουν στην κατηγορία από τη Γ’ Εθνική.

Έχουμε φτάσει Νοέμβρη και ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ας μη μιλήσουμε για την προετοιμασία των ομάδων που οποιοσδήποτε προγραμματισμός έχει πάει στα τάρταρα. Η Superleague 2 είναι ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, που στελεχώνεται από τους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και προπονητές που τρέχουν συμβόλαια και οικονομικές υποχρεώσεις και αυτό πλέον έχει γίνει δυσβάσταχτο για τις ομάδες ενώ πλέον το μέλλον είναι αβέβαιο.

Εκτός από τις 30 ομάδες που θα αγωνίζονται φέτος στη Superleague, χωρισμένες σε δύο ομίλους ,ας δει και της under-19 που φέτος επιτέλους γίνεται  μία σοβαρή προσπάθεια να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αρμόζει σε επαγγελματικές ομάδες και  το ουσιώδες εδώ είναι ότι σε αυτές τις ηλικίες το 99% είναι ελληνόπουλα.

Δεν φτάνει η καλή θέληση όταν δεν μπορείς να διπλασιάζεις τα έξοδα των ομάδων στις μετακινήσεις, χωρίς να υπάρχει ένα αυτονόητο οικονομικό κονδύλι  βοήθειας που να καλύπτει αυτά τα έξοδα. Να θυμίσουμε εδώ ότι UEFA το έχει προβλέψει, αλλά  κάποιοι όμως πρέπει να το κάνουν και πράξη και εκεί πάει το μπαλάκι στην ΕΠΟ.

Πραγματικά όλοι όσοι δουλεύουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία, έχουμε κουραστεί να παίζουμε φιλικά μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και αυτό αφορά πρωτίστως, τους παράγοντες που έχουν να πληρώνουν τρίμηνες προετοιμασίες, να χρηματοδοτούν ομάδες και που δεν ξέρουν εάν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με συνέπεια να χρηματοδοτούν ένα πράγμα το οποίο στέκει σε σαθρά θεμέλια.

Σπύρος Μαραθωνίτης, Team manager της Α.Ο. Επισκοπής Ρεθύμνου».