Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν σήμερα ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφορικά με τη διαγραφή μέλους της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Ρόδο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «υπήρχαν πληροφορίες τις οποίες διερευνήσαμε όσο μπορούσαμε. Έχει ήδη τεθεί εκτός κόμματος μέχρι να έρθουν όλα τα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, διότι δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα για εμάς». Επανέλαβε, παράλληλα, ότι η κομματική αντιπαράθεση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα «είναι γελοία και πλήττει τη Δημοκρατία μας. Πρέπει να βάλουμε καίρια ερωτήματα και να συζητήσουμε για το πώς θα φτιάξουμε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας το οποίο θα προστατεύει τα μικρά παιδιά από τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».

Ως προς το καλάθι του νοικοκυριού, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, «δεν μας ενημέρωσε, όχι για το πόσοι έλεγχοι έγιναν, αλλά για το πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί στην αγορά τροφίμων και αν αυτά έχουν εισπραχθεί. Γνωρίζουμε ότι, από 8 Απριλίου, δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο».

Επί της ενεργειακής ακρίβειας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος έκανε λόγο για τεράστια κερδοσκοπία, εκτιμώντας ότι «κάποιοι βγάζουν πάρα πολλά χρήματα, την ώρα που ο ελληνικός λαός και το κράτος επιδοτούν τα κέρδη των παραγωγών και των διαχειριστών ενέργειας».

«Τον Σεπτέμβριο, ο μέσος όρος στην τιμή της λιανικής ήταν 790 ευρώ της χονδρικής 414 ευρώ, με περιθώριο κέρδους 90%, ενώ τον Οκτώβριο, ο μέσος όρος στη λιανική ήταν 619 ευρώ και στη χονδρική 232, με περιθώριο κέρδους 166%. Κάνει κάτι η Κυβέρνηση όσον αφορά αυτό; Ή επιδοτούμε τα κέρδη των λίγων για να μην μπορούν οι Έλληνες πολίτες να αντέξουν αυτόν το δύσκολο χειμώνα;», αναρωτήθηκε, κλείνοντας, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε ακόμη: