Η πλατφόρμα μουσικής Spotify ανακοίνωσε σήμερα ( Δευτέρα 04/12)  ότι μειώνει το εργατικό δυναμικό της κατά «περίπου 17%», δηλαδή κατά περίπου 1.500 εργαζομένους, ώστε να μειώσει τα κόστη της σ’ ένα πλαίσιο «θεαματικής» επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, αφού είχε προηγουμένως απολύσει 600 εργαζομένους της φέτος τον Ιανουάριο και άλλους 200 τον Ιούνιο.

Κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο, ο όμιλος είχε αποκομίσει λειτουργικά κέρδη χάρη σε μια αύξηση κατά 26% του αριθμού των ενεργών χρηστών της πλατφόρμας, ενώ το καθαρό κέρδος της έφθασε τα 65 εκατομμύρια ευρώ.

«Γνωρίζω ότι για πολλούς, μια μείωση αυτής της έκτασης μπορεί να προκαλέσει έκπληξη, με δεδομένες τις πρόσφατες θετικές επιδόσεις μας στα κέρδη και τις αποδόσεις μας», έγραψε ο γενικός διευθυντής Ντάνιελ Εκ σε επιστολή του προς τους εργαζομένους. Οι απολύσεις αυτές αναμένεται να επιτρέψουν «να ευθυγραμμισθεί το Spotify με τους μελλοντικούς στόχους μας και να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις σωστές διαστάσεις για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις», εξήγησε στην επιστολή αυτή.

Spotify: Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες με τα περισσότερα streams παγκοσμίως για το 2023 -Τα κορυφαία τραγούδια και άλμπουμ

Το Spotify ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά σε ένα χρόνο, άνοδος 10% για την μετοχή

Διαβάστε ακόμη: