Η Σούζαν Σάραντον αναφέρθηκε στα αμφιλεγόμενα σχόλιά της σε μια φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση που οδήγησαν στην αποπομπή της από το πρακτορείο ταλέντων της πριν από κάποιες ημέρες.

Η 77χρονη ηθοποιός και ακτιβίστρια δημοσίευσε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου μια δήλωση στο Instagram, στην οποία μίλησε για τα σχόλια που έκανε στο συλλαλητήριο της 17ης Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη και ζήτησε συγγνώμη που είπε ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι «παίρνουν μια γεύση του πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα».

«Πρόσφατα, συμμετείχα σε ένα συλλαλητήριο μαζί με μια διαφορετική ομάδα ακτιβιστών που επιδιώκουν να αναδείξουν την επείγουσα ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός. Δεν είχα προγραμματίσει να μιλήσω, αλλά με κάλεσαν να ανέβω στη σκηνή και να πω λίγα λόγια», ξεκίνησε η Σάραντον.

«Σκοπεύοντας να μεταφέρω την ανησυχία μου για την αύξηση των εγκλημάτων μίσους, είπα ότι οι Εβραίοι Αμερικανοί, ως στόχοι του αυξανόμενου αντισημιτικού μίσους, “παίρνουν μια γεύση του πώς είναι να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα, που τόσο συχνά υφίσταται βία”. Αυτή η διατύπωση ήταν ένα τρομερό λάθος, καθώς υπονοεί ότι μέχρι πρόσφατα οι Εβραίοι ήταν ξένοι προς τις διώξεις, ενώ ισχύει το αντίθετο», συνέχισε.

Και πρόσθεσε η Σάραντον: «Όπως όλοι γνωρίζουμε, από αιώνες καταπίεσης και γενοκτονίας στην Ευρώπη, μέχρι τους πυροβολισμούς στο Δέντρο της Ζωής στο Πίτσμπουργκ της Π.Α., οι Εβραίοι είναι από καιρό εξοικειωμένοι με τις διακρίσεις και τη θρησκευτική βία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Λυπάμαι βαθύτατα που μειώνω αυτή την πραγματικότητα και πληγώνω τους ανθρώπους με αυτό το σχόλιο. Πρόθεσή μου ήταν να δείξω αλληλεγγύη στον αγώνα κατά του φανατισμού κάθε είδους και λυπάμαι που απέτυχα να το κάνω».

sarandon_-_post

Η δήλωση της Σάραντον έκλεισε με την υπόσχεση να συνεχίσει να επιδιώκει τις ανθρωπιστικές αξίες και να διεξάγει ανοιχτό διάλογο για πολύπλοκα ζητήματα.

«Θα συνεχίσω τη δέσμευσή μου στην ειρήνη, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τη συμπόνια για όλους τους ανθρώπους. Ελπίζω ότι μπορούμε να συναντηθούμε με αγάπη και προθυμία για διάλογο, ειδικά με εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε», ολοκλήρωσε.

Η δήλωση και η συγγνώμη της Σάραντον ήρθε αφού έγινε γνωστό ότι το πρακτορείο ταλέντων στο οποίο ανήκε, το «UTA», την είχε απομακρύνει από το δυναμικό του, μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλιά της.

Διαβάστε ακόμη: