Η Citigroup ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια αρχική δημόσια προσφορά της επιχείρησης της στο Μεξικό, Banamex, καθιστώντας επίσημη μια μακροχρόνια διαδιακσίαspinoff.

Η τράπεζα αναμένει να ολοκληρώσει την απόσχιση το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με μια δημόσια προσφορά να είναι πιθανό να ακολουθήσει το 2025, σύμφωνα με την τράπεζα.

Η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη για έναν προορισμό εισαγωγής, αλλά μια διπλή εισαγωγή στο Μεξικό και τις ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι δυνατή, δήλωσε στο CNBC μια πηγή που γνωρίζει τα σχέδια.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, καταλήξαμε στον βέλτιστο δρόμο για τη μεγιστοποίηση της αξίας της Banamex για τους μετόχους μας και προωθώντας τον στόχο μας να απλοποιήσουμε την εταιρεία μας είναι να στραφούμε από την προσέγγιση διπλής διαδρομής για να επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε μια δημόσια εγγραφή της επιχείρησης», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Jane Fraser σε σχετικό δελτίο τύπου.

Η Citigroup αγόρασε την Banamex για 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2001.

Η τράπεζα είπε για πρώτη φορά το 2022 ότι θα αποχωρούσε από την επιχείρηση, η οποία λειτουργεί περίπου 1.300 υποκαταστήματα με περισσότερους από 12 εκατομμύρια ιδιώτες πελάτες και περίπου 10 εκατομμύρια πελάτες συνταξιοδοτικών ταμείων. Απαριθμεί περίπου 38.000 εργαζόμενους.

Οι μετοχές της Citigroup υποχώρησαν περίπου 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα