Οι ταινίες με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους άνθρωπο-αράχνη ή αλλιώς Spider-Μan έχουν συνολικά εισπράξει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Με τα χρόνια, έχουν δημιουργηθεί πολυάριθμες ταινίες Spider-Man, οι οποίες συναρπάζουν το κοινό με τις γεμάτες δράση σκηνές, τη συναρπαστική αφήγηση και τους δυναμικούς χαρακτήρες τους. Αυτές οι ταινίες όχι μόνο έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία των λάτρεις των κόμικ, αλλά έχουν σπάσει και ρεκόρ εισιτηρίων, ενισχύοντας τη θέση του Spider-Man ως ένα από τα μεγαλύτερα blockbuster στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το top 10

Ας «μπλεχτούμε» για λίγο μαζί στον ιστό της αράχνης του θρυλικού ήρωα για να δούμε τις κορυφαίες σε εισπράξεις ταινίες Spider-Man, ξεκινώντας αντίστροφα την κατάταξη, όπως την παρουσιάζει η ιστοσελίδα therichest.

10.Spider-Man: Across The Spider-Verse (2023) – 208.6 εκατ. δολάρια
Το Spider-Man: Across the Spider-Verse βγήκε στους κινηματογράφους πρόσφατα, καταγράφοντας τεράστια επιτυχία, διεκδικώντας την κορυφή του box office από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο. Κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου 2023 και εξέπληξε το κοινό συγκεντρώνοντας το αξιοσημείωτο ποσό των 208,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμιες πωλήσεις. Με ένα τόσο εκπληκτικό ξεκίνημα, τα κέρδη της ταινίας αναμένεται να εκτιναχθούν ακόμη υψηλότερα.

9.Spider-Man: Into The Spider-Verse (2018) – 384 εκατ. δολάρια
Παρά το γεγονός ότι είχε λιγότερα έσοδα από τα αναμενόμενα, το Spider-Man: Into the Spider-Verse, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί αποτυχία . Με προϋπολογισμό παραγωγής μόλις 90 εκατομμυρίων δολαρίων, κατάφερε να συγκεντρώσει 384 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ένα κερδοφόρο εγχείρημα. Η επιτυχία του ήταν αρκετά σημαντική ώστε η Sony να δώσει το πράσινο φως σε πολυάριθμα sequels και spin-offs.

8.The Amazing Spider-Man 2 (2014) -709 Million εκατ. δολάρια
Το δέυτερο μέρος του The Amazing Spider-Man σκόνταψε από την αρχή, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την ηχηρή επιτυχία των ταινιών Marvel Cinematic Universe (MCU) του Kevin Feige. Η ταινία απέτυχε να δημιουργήσει επαρκή έσοδα από τα εισιτήρια, καθιστώντας περιττή την εκτενή σειρά από σίκουελ και spin-off που η Sony είχε αναπτύξει βιαστικά.

7.The Amazing Spider-Man (2012) – 758 δισ. εκατ.
Η κυκλοφορία του, ακολούθησε πιστά την τρίτη ταινία, κίνησε που αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς το κοινό εξακολουθούσε να έχει επενδύσει βαθιά στην ερμηνεία του χαρακτήρα από τον Toby Maguire. Επιπλέον, η ερμηνεία του Άντριου Γκάρφιλντ για τον Spider-Man αποδείχτηκε διχαστική, ιδιαίτερα μεταξύ των μακροχρόνιων θαυμαστών που πίστευαν ότι δεν αποτύπωσε την ουσία του Peter Parker όπως απεικονίζεται στα κόμικς.

6.Spider-Man 2 (2004) – 789 εκατ. δολάρια
Το Spider-Man 2, που θεωρείται ευρέως ως το απόγειο της αρχικής τριλογίας του Sam Raimi, είχε παραδόξως τις πιο χαμηλές εισπράξεις από τα τρία.

5.Spider-Man (2002) – 825 εκατ. δολάρια
Υπήρξε μια εποχή που μια ταινία του Spider-Man θεωρούνταν μια ριψοκίνδυνη προσπάθεια. Όταν ο καταξιωμένος σκηνοθέτης τρόμου Sam Raimi ξεκίνησε την πρώτη απόπειρα, πόνταρε ένα σημαντικό ποσό 139 εκατομμυρίων δολαρίων από τα κεφάλαια της Sony – μια κίνηση που έμοιαζε με στοίχημα. Ωστόσο, η ταινία του Spider-Man του 2002 όχι μόνο απέφερε σημαντικά έσοδα από τα εισιτήρια, αλλά έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος του κοινού για τις ταινίες με υπερήρωες.

4.Spider-Man: Homecoming (2017) – 880 εκατ. δολάρια
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Marc Webb να επαναλάβει την επιτυχία των ταινιών Spider-Man του Sam Raimi, το sequel του Amazing Spider-Man απέτυχε. Ευτυχώς, το MCU παρενέβη και παρέδωσε μια ταινία Spider-Man που έδωσε νέα πνοή στο franchise, ενθουσιάζοντας τους θαυμαστές με την αφθονία των κρυφών λεπτομερειών που απευθύνονται σε μακροχρόνιους λάτρεις του Spidey. Ο σκηνοθέτης Jon Watts φιλοτέχνησε επιδέξια την ταινία, sτο πνεύμα των κινηματογραφικών ταινιών του γυμνασίου της δεκαετίας του ’80 που θυμίζουν τις διαχρονικές κωμωδίες του John Hughes, δίνοντάς της έναν ξεχωριστό τόνο.

3.Spider-Man 3 (2007) – 895 εκατ. δολάρια
Το Spider-Man 3, το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Sam Raimi, ξεχωρίζει ως η πιο αμφιλεγόμενη ταινία της σειράς, παρόλο που είναι η πιο εισπρακτική, καθώς έπεσε θύμα της περιβόητης κατάρας που συχνά μαστίζει τα τελευταία μέρη των τριλογιών, κυρίως λόγω των εξαιρετικά υψηλών προσδοκιών. Ωστόσο, το ατυχές αποτέλεσμα σηματοδότησε το τέλος της απεικόνισης του χαρακτήρα από τον Toby Maguire, ανοίγοντας χώρο για μια διχαστική επανεκκίνηση με τον Andrew Garfield ως τον νέο Spider-Man σε μια σειρά δύο μερών, η οποία έλαβε ανάμεικτες κριτικές από τους θαυμαστές της.

2.Spider-Man: Far From Home (2019) – 1.13 δισ. δολάρια
Το Spider-Man: Far From Home σηματοδότησε ένα ορόσημο, καθώς έγινε η πρώτη ταινία Spider-Man που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε παγκόσμια εισπρακτικά έσοδα, διεκδικώντας έτσι τον τίτλο της ταινίας Spider-Man με τις υψηλότερες εισπράξεις της εποχής της. Ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας του μπορεί να αποδοθεί στην αυξημένη προσμονή που δημιουργήθηκε από το Avengers: Endgame.

1.Spider-Man: No Way Home (2021) – 1.91 δισ. δολάρια
Από τις αρχές του 2022, το Spider-Man: No Way Home έχει ξεπεράσει όλες τις προηγούμενες ταινίες του franchise, συγκεντρώνοντας εκπληκτικά αρχικά έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις 15 ημέρες από την αρχική του κυκλοφορία, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των θαυμαστών στο σύνολό τους.

Διαβάστε περισσότερα