Τα απομνημονεύματα του Πρίγκιπα Χάρι, το βιβλίο με τίτλο “Spare, καταρρίπτει το γρηγορότερο ρεκόρ πωλήσεων για βιβλίο μη μυθοπλασίας, σύμφωνα με τον εκδότη του.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι είχε σημειώσει πωλήσεις 400.000 αντιτύπων μέχρι στιγμής σε έντυπη μορφή, e–book και audio book συνολικά. Το Transworld Penguin Random House γνωστοποίησε ότι οι πωλήσεις του βιβλίου «ξεπερνούν ακόμη και τις μεγαλύτερες προσδοκίες».

Το βιβλίο του Πρίγκιπα Χάρι έχει κερδίσει την προσοχή σε όλο τον κόσμο με τις αποκαλύψεις για τις προσωπικές του «διαμάχες» και κατηγορίες του εναντίον άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένου του πατέρα του, Βασιλιά Καρόλου, της μητριάς του, Καμίλα, αλλά και του μεγαλύτερου αδελφού του, Πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ουρές από θαυμαστές περιμέναν πριν ανοίξουν τα καταστήματα στις 12:00 το μεσημέρι, για την επίσημη κυκλοφορία των αμφιλεγόμενων απομνημονευμάτων. Αποσπάσματα του βιβλίου διέρρευσαν την περασμένη Πέμπτη (05/01), όταν η ισπανόφωνη έκδοσή του άρχισε να πωλείται κατά λάθος, σε μερικά βιβλιοπωλεία της ιβηρικής χώρας.

Ο Χάρι μιλάει για τη θλίψη του και πώς μεγάλωσε μετά το θάνατο της μητέρας του, όταν ήταν μόλις 12 ετών, αλλά και για το γεγονός ότι έκανε χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ώστε να αντεπεξέλθει, τον τρόπο με τον οποίο σκότωσε 25 μαχητές Ταλιμπάν ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, ακόμη και για το πώς έχασε την παρθενιά του.

Spare.

Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Χάρι επανέλαβε τις κατηγορίες ότι μερικά μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων της Καμίλα και του Γουίλιαμ, διέρρευσαν ιστορίες σε εφημερίδες ταμπλόιντ, οι οποίες προκάλεσαν ζημιά είτε στον ίδιο είτε τη σύζυγό του Μέγκαν, προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι ή να βελτιώσουν τη φήμη τους.

«Πιστεύω ότι εκείνη (η μητέρα του, Νταϊάνα), θα λυπόταν πολύ για το γεγονός ότι ο Γουίλιαμ, το γραφείο του, είχαν ρόλο σε αυτές τις ιστορίες», ανέφερε στην εκπομπή Good Morning, America.

Διαβάστε ακόμη: