Την πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒ- για τη Mytilineos επιβεβαίωσε o αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, με  σταθερό outlook, μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η αλλαγή στο country risk για την Ελλάδα υποστηρίζει την αξιολόγηση «BB-» και τις σταθερές προοπτικές για τη Μυτιληναίος.

Το πιστωτικό προφίλ της Μυτιληναίος αντικατοπτρίζει την ανταγωνιστικότητά της, αλλά και τα οφέλη από τη διαφοροποίησή της, που θα μπορούσε να εξομαλύνει κερδοφορία και ταμειακές ροές.

Σύμφωνα με τη Standard & Poor’s, tο CRA (συγκρίσιμη ανάλυση αξιολόγηση) παραμένει αρνητικό και θα αναθεωρηθεί επί τα βελτίω σε ουδέτερο ανάλογα με τη σταθερότητα που θα επιδείξουν τα EBITDA κατά τη διάρκεια του κύκλου.

Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία ότι η βελτιωμένη κερδοφορία και η συνετή χρηματοοικονομική πολιτική θα φέρουν νέες επενδύσεις το 2021 και θα δημιουργήσουν σημαντικό κεφαλαιακό περιθώριο.

To βασικό σενάριο της S&P για τη Mytilineos

Το  βασικό σενάριο της S&P προβλέπει ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA θα φτάσουν τα 340 εκατ. 360 εκατ. ευρώ, ενώ οι αρνητικές ταμειακές ροές (negative discretionary cash flow) τα 250 εκατ. ευρώ – 280 εκατ. ευρώ. Οι εν λόγω δείκτες θα βελτιωθούν αισθητά το 2022 καθώς η εταιρεία ολοκληρώνει σημαντικά έργα.