Οι αμερικανικές μετοχές διαπραγματεύονται μικτά την Πέμπτη, καθώς οι αναλυτές αξιολογούν την τελευταία παρτίδα εταιρικών αναφορών οικονομικών αποτελεσμάτων συμπεριλαμβανομένων.

Οι S&P 500 και Nasdaq Composite υποχώρησαν κατά 0,2% και 0,6%, αντίστοιχα. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ανατρέπει την τάση, σημειώνοντας άνοδο 105 μονάδων, ή 0,3%. Αυτό το κέρδος έβαλε τον Dow Jones σε καλό δρόμο για ένα σερί εννέα νικηφόρων ημερών.

Οι μετοχές της Netflix σημείωσαν πτώση 6% μετά τη δημοσίευση της έκθεσης κερδών του δεύτερου τριμήνου από τον κολοσσό του streaming. Η εταιρεία σημείωσε έσοδα 8,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάνοντας την εκτίμηση των 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Tesla υποχώρησε 4,9% αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ και άλλα στελέχη δήλωσαν σε μια κλήση κερδών ότι η παραγωγή οχημάτων θα επιβραδυνθεί κατά το τρίτο τρίμηνο λόγω των διακοπών λειτουργίας για βελτιώσεις στο εργοστάσιο.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία αύξησε επίσης τις προοπτικές πλήρους έτους. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο άνω του 2%.

Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει κέρδη μέχρι στιγμής, το 74% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet. Η ισχύς των εταιρικών κερδών έχει δημιουργήσει αισιοδοξία για μια ήπια προσγείωση για την οικονομία.

Οι μετοχές βγαίνουν από μια θετική συνεδρίαση, με τον Dow να καταγράφει ένα σερί οκτώ ημερών, το μεγαλύτερο από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αύξηση των αιτήσεων ανεργίας και επιδείνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή της Φιλαδέλφειας

Εν τω μεταξύ η αγορά εργασίας παραμένει, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας επιδεινώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης.

Οι αιτήσεις ανεργίας για πρώτη φορά ανήλθαν σε 228.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου, μείωση 9.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones περίμεναν 240.000. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 33.000 σε 1,754 εκατομμύρια, πάνω από 1,73 εκατομμύρια εκτιμήσεις FactSet.

Την ίδια ώρα ο δείκτης μεταποίησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας κατέγραψε μέτρηση -13,5, χειρότερη από την εκτίμηση -10. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι της συρρίκνωσης, επομένως κάθε αρνητικός αριθμός αντιπροσωπεύει μια υποχώρηση.

Τόσο οι νέες παραγγελίες όσο και οι αποστολές παρουσίασαν πτώση, ενώ ο δείκτης τιμών που ελήφθησαν αυξήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα