Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Netflix στο β’ τρίμηνο, ενώ ο κολοσσός του streaming είδε τους συνδρομητές του να αυξάνονται κατά 5,9 εκατ. στο διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, καθώς τέθηκε σε ισχύ το «κυνήγι των κωδικών» στις ΗΠΑ που προβλέπει επιπλέον χρέωση 7,99 δολάρια/μήνα για όσους χρήστες μοιράζονται ένα λογαριασμό εκτός του ίδιου νοικοκυριού. Παράλληλα θετική θεωρείται και η ενεργοποίηση ενός φθηνότερου πακέτου μηνιαίας συνδρομής ύψους 6,99 δολαρίων.

Οι αναλυτές ανέμεναν μία αύξηση κατά 3 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ στο α’ τρίμηνο η πλατφόρμα είχε προσθέσει 1,75 εκατομμύρια. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η εταιρεία πρόσθεσε

Παράλληλα, η Netflix ανέφερε κέρδη 3,29 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από την πρόβλεψη σε έρευνα της Refinitiv για κέρδη 2,86 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,49 δισ. δολάρια έναντι 1,44 δισ. στο β’ τρίμηνο του 2022.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε πως στο β’ τρίμηνο τα έσοδα ανήλθαν στα 8,19 δισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Για το γ’ τρίμηνο του 2023, η Netflix αναμένει έσοδα 8,5 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από τις συνδρομές, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο η εταιρεία αναμένει επιπλέον ώθηση στα έσοδα.

Ωστόσο, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street, η μετοχή της Netflix έφτασε να υποχωρεί ως και 5%, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά που έπιασαν στο κλείσιμο των συναλλαγών.

Διαβάστε περισσότερα