Σε επαναλειτουργία τίθεται από σήμερα το λιανεμπόριο και μαζί με αυτό στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βγουν οι κόκκινες κορδέλες και θα επιτρέπεται και πάλι η πώληση των «απαγορευμένων προϊόντων».

Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει από σήμερα στα ράφια

Με το κλείσιμο των καταστημάτων λιανεμπορίου είχε απαγορευθεί η πώληση συγκεκριμένων προϊόντων στα σούπερμαρκετ όπως ρουχισμός, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία.

Από σήμερα, 5 Απριλίου τα συγκεκριμένα είδη και άλλα είδη εκτός τροφίμων, θα είναι ελεύθερα προς πώληση προς τους καταναλωτές.

Σε ποιες περιοχές ισχύει ακόμα η απαγόρευση στα σούπερ μάρκετ

Να σημειωθεί πως η άρση της απαγόρευσης πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων δεν ισχύει για όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, τα σούπερ μάρκετ θα διατηρήσουν τις κορδέλες τους και την απαγόρευση πώλησης σε προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης, όπως αναφέρεται στην τελευταία ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων.

Όπως ισχύει μέχρι τώρα, για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα τροφίμων, οι πολίτες πρέπει να ψωνίζουν εντός δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και στέλνοντας το κατάλληλο SMS.

Διαβάστε εδώ με ποιον κωδικό μπορείτε να μετακινηθείτε στα καταστήματα τροφίμων αλλά και τι ισχύει για τις μετακινήσεις στα καταστήματα λιανεμπορίου που άνοιξαν:

https://radar.gr/article/93594/oi-diafores-ti-isxyei-me-13032-kai-13033

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.