Τα καταστήματα που ανοίγουν από Δευτέρα 5 Απριλίου και τα δεδομένα των αγορών μας

Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ανοίγουν τα καταστήματα μόνο με ραντεβού και click away ή click in shop ενώ κλειστά παραμένουν τα mall και τα εμπορικά κέντρα. Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα που θα υποδέχονται μόνο με ραντεβού πελάτες, είναι τα εξής:

  • όλα τα συνοικιακά καταστήματα
  • τα μεγάλα καταστήματα- αλυσίδες, που δεν βρίσκονται ωστόσο σε εμπορικό κέντρο
  • ανοιχτές θα είναι και οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων, οι οποίοι θα εξυπηρετούν πελάτες που θα έχουν κλείσει από πριν ραντεβού με το κατάστημα.
  • Τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα
  • Για κάθε 25 τετραγωνικά ισχύει 1 πελάτης ενώ μέχρι 20 πελάτες θα μπαίνουν στα καταστήματα 1.000 τ.μ.

Η μετάβασή μας στα καταστήματα

Η μετάβαση στα καταστήματα θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, δηλαδή με την αποστολή sms στο 13032. Το κάθε μήνυμα θα διαρκεί για 3 ώρες και οι πολίτες θα μπορούν να το στέλνουν μόνο μία φορά μέσα στο 24ωρο. Παράλληλα, όσοι θέλουν να πηγαίνουν για ψώνια θα πρέπει να λαμβάνουν ένα μήνυμα ως απάντηση: Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα.

Εφικτά τα ψώνια μας εκτός του δήμου μας

H μετακίνηση από δήμο σε δήμο, που επιτρέπεται από το Σάββατο, 3 Απριλίου, θα ισχύει και για το λιανεμπόριο, όπως ισχύει ήδη και για τα κομμωτήρια και για τα κέντρα αισθητικής. Ετσι, αν κάποιος πελάτης μένει στον Πειραιά και θέλει να πάει για ψώνια στην οδό Ερμού θα πρέπει να το κάνει, στέλνοντας μήνυμα στο 13032 και θα πρέπει να έχει γυρίσει στο σπίτι του μέσα σε διάστημα τριών ωρών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.