Ο επικείμενος ανασχηματισμός έχει τεντώσει τα νεύρα των νυν υπουργών και υφυπουργών καθώς απ’ ότι δείχνουν οι πληροφορίες θα είναι δομικός και θα υπάρξουν πολλές σημαντικές αποχωρήσεις, όπως και μετακινήσεις.

Από τη μία, οι υπάρχοντες υπουργοί έχουν μείνει στις θέσεις τους για αρκετά μεγάλο διάστημα και όπως και να το δεις, πολλοί έχουν βολευτεί.

Από την άλλη, είναι πιθανό αυτός να είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν τις εκλογές καθώς ο Πρωθυπουργός δεν αρέσκεται σε γρήγορες αλλαγές και αυτό σημαίνει ότι για πολλούς ήταν η τελευταία ευκαιρία και να δείξουν έργο αλλά και να δειχτούν στο εκλογικό κοινό τους.

Εξίσου ζημιογόνα θα ήταν μια υπουργική υποβάθμιση για το κύρος τους.

Επιστρέφοντας στα τεταμένα νεύρα αλλά και στο ότι προ ανασχηματισμού δεν τηρούνται πλέον τα προσχήματα, είχαμε ένα επεισόδιο μεταξύ του Βασίλη Κικίλια και του Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Θες ο πρώτος γνωρίζει ότι φεύγει από το υπουργείο, θες ότι ο δεύτερος δεν είναι πιθανό να πάρει τη θέση, θες ότι ο καθένας έχει την ατζέντα του, ο Κικίλιας επιτέθηκε φραστικά στον Κοντοζαμάνη εκτοξεύοντας διάφορες κατηγορίες περί υπονόμευσης και τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο με βαριές εκφράσεις και την παρέμβαση τρίτων.

Τώρα το ποιος είχε δίκιο και πιο άδικο δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία όταν η εικόνα αυτή δεν κολακεύει ούτε τους ίδιους, ούτε την κυβέρνηση.