Μία ιστορία για τον Σωτήρη Μουστάκα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό αποκάλυψε σήμερα το «Σπίτι του Ηθοποιού» μέσω σχετικής ανάρτησης, περιγράφοντας ότι ο αείμνηστος ηθοποιός είχε χάσει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα Όσκαρ λόγω κανονισμών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό που διατηρεί το «Σπίτι του Ηθοποιού» στο Instagram, ο εμβληματικός ηθοποιός έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στην ταινία «Ζορμπάς» καθώς δεν πληρούσε τους όρους για τη διεκδίκηση.

Σωτήρης Μουστάκας: Έχασε το Όσκαρ το 1964 για μόλις 2 λεπτά

«Ο Σωτήρης Μουστάκας έκανε τον ντεμπούτο του στην ταινία “Ζορμπάς” ενσαρκώνοντας τον τρελό του χωριού. Ο άγνωστος τότε ηθοποιός εντυπωσίασε με το τέμπο και την εκφραστική του δεινότητα. Η ερμηνεία του τον πήγαινε κατευθείαν για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου όπως έλεγαν οι εκτιμήσεις. Δυστυχώς ο σκηνοθέτης δεν υπολόγισε αυτή τη παράμετρο καθώς υπήρχαν όροι για την διεκδίκηση του Όσκαρ», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

«Απαράβατος όρος από την επιτροπή απονομής των Όσκαρ ήταν η χρονική διάρκεια της εμφάνισης του κάθε ηθοποιού και ο Σωτήρης Μουστάκας με την εξαιρετική του ερμηνεία υπολειπόταν κατά δύο μόλις λεπτά για να διεκδίκηση το βραβείο. Η υποψηφιότητά του ακυρώθηκε κι ο ίδιος έμεινε με την πίκρα του αποκλεισμού προτού από την κινηματογραφική δόξα», προστίθεται.

Διαβάστε ακόμη: