search

ΚΟΣΜΟΣ

Σον Πεν: Xάρισε το Όσκαρ του στον Ζελένσκι

«Όταν κερδίσετε, φέρ' το ο ίδιος στο Μαλιμπού», συμπλήρωσε ο Πεν, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα βγει νικήτρια.

221109125036_sean-penn-zelensky

Στο Κίεβο βρέθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Σον Πεν για να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

O 62χρονος βραβευμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι γνωστός για την ανθρωπιστική του δράση και έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτή τη φορά ο Σον Πεν ταξίδεψε με παρέα, το Όσκαρ του.

Πιο συγκεκριμένα, όταν έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Ουκρανίας έβγαλε από τη τσάντα το χρυσό αγαλματίδιο και το τοποθέτησε στο γραφείο του Ζελένσκι.

Σον Πεν: Xάρισε το Όσκαρ του στον Ζελένσκι

«Αυτό είναι για εσένα», τόνισε ο Σον Πεν. Στη συνέχεια ο ηθοποιός είπε ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση πίστης και ότι θα νιώθει καλύτερα αν ξέρει ότι το βραβείο βρίσκεται εκεί.

«Όταν κερδίσετε, φέρ’ το ο ίδιος στο Μαλιμπού», συμπλήρωσε ο Πεν, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα βγει νικήτρια.

Στη συνέχεια, ο Ζελένσκι τον τίμησε με το βραβείο του «Merit Order III» για την στήριξη και την προσφορά του στον αγώνα της Ουκρανίας. Έπειτα οι δύο άνδρες περπάτησαν στους οχυρωμένους δρόμους του Κιέβου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ούτε εκατοστό στους εισβολείς»

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ρώσοι εισβολείς φιλοδοξούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές πέραν της περιφέρειας του Ντονέτσκ, τονίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός δεν πρόκειται να παραχωρήσει «ούτε εκατοστό» γης.

«Η δραστηριότητα των κατακτητών παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο… Δεκάδες οι επιθέσεις καθημερινά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Υφίστανται πολύ μεγάλες απώλειες. Αλλά η εντολή παραμένει η ίδια, να προχωρήσουμε στα διοικητικά σύνορα της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε εκατοστό των εδαφών μας», τόνισε εμφατικά.

Διαβάστε ακόμη: