Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να νικήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Λίγες μέρες μετά τη δήλωσή του ότι πλησιάζει το τέλος του ιμπεριαλισμού του Πούτιν, ο Όλαφ Σολτς σημείωσε ότι «το πικρό κεφάλαιο της ιστορίας της ηπείρου μας θα τελειώσει με την ένταξη της ελεύθερης Ουκρανίας ως πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκούς Ένωσης».

Ο Γερμανός καγκελάριος, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την 160ή επέτειο από την ίδρυση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, τόνισε ότι το SPD θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας στη σύρραξη με τη Ρωσία, αφού το γεγονός ότι παραμένουν σε ισχύ οι αρχές της μη χρήσης βίας, του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών και του δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση οφείλονται εν μέρει και στην πολιτική κληρονομιά της Ostpolitik του Βίλι Μπραντ.

«Εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουμε με βαθιά πεποίθηση όλες αυτές τις αρχές», είπε ο Σολτς αναφερόμενος στη συζήτηση στους κόλπους των Σοσιαλδημοκρατών για τη στάση τους έναντι της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα