Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι «το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή του Προέδρου αλλά το τι πολιτική θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμώντας, ωστόσο, ότι μετά και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα θα ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές.

Παράλληλα, υπογράμμισε την κρισιμότητα του Συνεδρίου που είναι σε εξέλιξη, καθώς, όπως είπε, αυτό είναι το μεγάλο τεστ για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι ευρωεκλογές. «Γιατί η κοινωνία θέλει μια αξιόπιστη πρόταση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ένας προβληματισμός, και εγώ είμαι προβληματισμένος αλλά οφείλω να πω πως όταν διεξάγεται ένα Συνέδριο, τα στελέχη οφείλουν να μιλάνε εκεί», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν έφυγε ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ανάγκη για νέο πρόεδρο είχε ανάγκη, πιθανά και για ένα νέο κόμμα»

Ανφερόμενος στα εσωκομματικά προβλήματα, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε πως «όταν έφυγε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ανάγκη για νέο πρόεδρο, είχε ανάγκη πιθανά και για ένα νέο κόμμα. Ήταν πολλά τα προβλήματα μέσα στο κόμμα και μια πολιτική πρόταση για να την εμπιστευτεί η ελληνική κοινωνία. Πολλές φορές η πρόταση μας χανόταν λόγω των προβλημάτων του κόμματος. Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν αμφισβητήθηκε, τουλάχιστον από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος δημοκρατικά ή θεσμικά. Η πολιτική του πιθανώς να αμφισβητήθηκε».

Και πρόσθεσε: «Έχει αλλάξει το Συνέδριο τώρα και δεν συμφωνώ με αυτό. Δεν συμφωνώ αν χάσει το περιεχόμενό του το Συνέδριο, που είναι να ξεκαθαρίσει με ποια πολιτική και με ποιο κόμμα απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Υπάρχει ένας κίνδυνος και εκτιμώ πως είναι αποτέλεσμα πολλών γεγονότων και δεν έχει να κάνει ούτε με την επιστολή του Τσίπρα, ούτε με την εισήγηση του Κασσελάκη. Θα αλλάξει κάτι αυτή η διαδικασία (των εκλογών) ώστε να έχουμε μια πολιτική πρόταση και ένα κόμμα αποτελεσματικό; Εγώ λέω ότι προλαβαίνουμε να το κάνουμε αυτό στο Συνέδριο».

Αν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος για την προεδρία

Κληθείς να απαντήσει εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Έχω ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ μια προσωπική διαδρομή και δεν έχουν για μένα σημασία οι προσωπικές επιλογές αλλά οι συλλογικές. Με ένα πρόσωπο δεν μπορεί να είναι επαρκής ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται ομάδες, συλλογικότητα».

«Όταν αποχώρησε ο Αλέξης, υπήρχε η πρόταση να κάνουμε Συνέδριο για να συζητήσουμε για πρόσωπα. Είχα πει τότε, λόγω της θέσης μου, να γίνουν γρήγορα οι εκλογές για να μην θεωρηθεί πως το κάνω για να παραμείνω στη θέση του προέδρου γιατί δεν ξέραμε αν θα είναι εντός ή εκτός ΚΟ ο επόμενος πρόεδρος. Εκτιμώ πως όσο περισσότερο συζητάς για πολιτική, τόσο βελτιώνεις και τα πιθανά θέματα των προσώπων», συνέχισε και εκτίμησε πως «από ότι φαίνεται μετά το Συνέδριο αυτό θα γίνει και εκλογή προέδρου».

«Το Συνέδριο αυτό είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ακόμη, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι «το Συνέδριο αυτό είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει μια σοβαρή, συνεκτική και προοδευτική πολιτική για να δώσει διέξοδο στη χώρα αλλιώς δυστυχώς τα συμφέροντα θα κάνουν πάρτι γιατί δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έρθει ως κυβέρνηση για να κάνουν πάρτι τα συμφέροντα. Πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε για το πώς θα γίνουμε ένα τέτοιο κόμμα γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία, αν υπάρχουν θέματα να τα επιλύουμε. Γιατί δεν είναι το θέμα του προέδρου αλλά τι πολιτική πρόταση έχουμε και αν μπορούμε να λειτουργούμε με συλλογικότητα. Είναι θέμα πολιτικής».

«Ο προβληματισμός είναι εάν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει και με την αποτελεσματικότητά του. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε και που θέλουμε είναι θέμα επιβίωσης το Συνέδριο, δεν είναι οι ευρωεκλογές. Έχω προβληματισμό για το πώς θα εξελιχτεί η συζήτηση και μπορούμε να χάσουμε τον στόχο. Εγώ θα επαναφέρω την συζήτηση για την πολιτική», κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: