Ένας άνδρας συνελήφθη μετά την κοινοποίηση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνεται να έχει αιχμαλωτίσει τρία παιδάκια, Αβορίγινες που κολυμπούσαν σε πισίνα, στην Δυτική Αυστραλία.

Το σοκαριστικό υλικό που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook έδειξε πώς ο Matej Radelic φαίνεται να χρησιμοποιεί τάιρ απ (πλαστικά σκοινιά) για να δέσει τους καρπούς ενός κοριτσιού ηλικίας μόλις έξι ετών και άλλων δύο αγοριών επτά και οκτώ ετών, έξω από ένα σπίτι, το απόγευμα της Τρίτης.

Οι συγκλονιστικές εικόνες που μοιράστηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τα παιδιά, τα χέρια των οποίων ήταν όλα δεμένα μεταξύ τους, να κλαίνε με λυγμούς καθώς αναγκάζονταν να κάθονται στο τσιμέντο εν μέσω καύσωνα, υπό την απειλή του εξοργισμένου άνδρα.

Ο Ράντελιτς ο οποίος επιβλέπει μια εταιρεία εγκατάστασης κλιματιστικών, φέρεται να έπιασε τα παιδιά να κολυμπούν σε μια εξωτερική πισίνα στο ακατοίκητο σπίτι των γονιών του, το οποίο είχε τεθεί προς πώληση.

Tο σοκαριστικό βίντεο στην Δυτική Αυστραλία

Η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας απήγγειλε την Τετάρτη στον 45χρονο τρεις κατηγορίες για βαριά επίθεση και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες στις 25 Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, ο ιστότοπος της εταιρείας του έχει τεθεί εκτός λειτουργίας μετά τον βομβαρδισμό της από αρνητικές κριτικές.

Σήμερα το πρωί, η μητέρα των δύο από τα τρία παιδιά δήλωσε ότι οι πράξεις του 45χρονου ήταν «ντροπή» και ότι τον ρώτησε αν είχε δικά του παιδιά να σκεφτεί πώς θα μπορούσαν να αισθάνονται σε μια παρόμοια κατάσταση. Το απόσπασμα του περιστατικού βιντεοσκοπήθηκε από συγγενή των αιχμάλωτων παιδιών και μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook.

Παρακάλεσε τον άντρα να τα απελευθερώσει, αλλά ο 45χρονος αρνήθηκε και είπε ότι θα τα κρατούσε μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Ο συγγενής είπε ότι τα παιδιά γνώριζαν ότι ήταν λάθος να μπουν στο ακίνητο, αλλά είπε ότι ήταν «απλά παιδιά» και προσπαθούσαν να δροσιστούν μια ζεστή μέρα.

Τα απειλούσε ότι θα τα χτυπήσει

Εξιστορώντας τη δοκιμασία στην εφημερίδα West Australian νωρίτερα σήμερα, ο συγγενής είπε: «Όταν προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα για να τα πάρουμε, έσπρωξε εμένα και τη μητέρα μου έξω από την αυλή».

Ο συγγενής πρόσθεσε ότι ένα από τα αιχμαλωτισμένα παιδιά ισχυρίστηκε ότι ο 45χρονος τους είπε ότι επρόκειτο να τους «χτυπήσει με ένα μεγάλο ραβδί».

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό, ο άντρας ακούγεται να παραπονιέται στο άτομο που τον κατέγραφε καθώς προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

«Βρίσκονται στην ιδιοκτησία μου», φώναξε. «Δεν είναι η πρώτη φορά – έξι φορές έχει συμβεί», πρόσθεσε.

Τα παιδιά απελευθερώθηκαν τελικά από αστυνομικούς που έφτασαν και αργότερα αξιολογήθηκαν από υγειονομικούς πριν επανενωθούν με την οικογένειά τους.

Ο άντρας συνελήφθη αμέσως και προσήχθη για ανάκριση.

Διαβάστε ακόμη: