search

TOP SECRET

Σοφία Ζαχαράκη: Χριστουγεννιάτικο δέντρο vs Προϋπολογισμός 1-0

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Δήμου Παιανίας (βλέπε έρχονται εκλογές) από την ...Βουλή προτίμησε η υφυπουργός Τουρισμού!

Σοφία Ζαχαράκη: Χριστουγεννιάτικο δέντρο vs Προϋπολογισμός 1-0

Δύο απουσίες καταγράφηκαν στην ολοκλήρωση της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2023 στη Βουλή, για εντελώς διαφορετικούς λόγους βέβαια.

Η πρώτη ήταν αυτή του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση ο οποίος μάλιστα έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λόγω της γνωστής εμπλοκής του στην υπόθεση των funds η οποία έχει ήδη δημιουργήσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Η δεύτερη ήταν της υφυπουργού Τουρισμού και υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ στην Ανατ. Αττική, Σοφίας Ζαχαράκη η οποία προτίμησε την παρουσία της στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου της Παιανίας από την κορυφαία στιγμή της κυβέρνησης της οποίας είναι μέλος.

Βέβαια η κα Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής – αλλά εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη – οπότε δεν απαιτούνταν η παρουσία της για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Όμως το γεγονός ότι το σύνολο των εξωκοινοβουλευτικών κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ, πλην της κας Ζαχαράκη, έδωσαν το «παρών» κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής και την ομιλία του πρωθυπουργού στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι σημαντικές παροχές για το σύνολο των πολιτών, σίγουρα δημιουργεί ερωτήματα για το τί ακριβώς συμβαίνει και πού αυτή η απουσία οφειλόταν.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Δήμου Παιανίας έγινε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ακριβώς δηλαδή την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ανέλυε τις παροχές προς τον ελληνικό λαό.

Και ίσως η πλέον χαρακτηριστική… σπόντα στην απουσία Ζαχαράκη να ήταν το story που ανέβασε στα social media ο συνυποψήφιός της στην Ανατ. Αττική, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας (επίσης εξωκοινοβουλευτικός) ο οποίος δήλωνε σαφώς την παρουσία του στην κορυφαία στιγμή της κυβέρνησής του, δηλαδή την εξαιρετική ομιλία του πρωθυπουργού και την ψήφιση του πλέον σοβαρού νόμου της κάθε κυβέρνησης.

Βεβαίως, πρέπει να αναγνωρίσουμε την απουσία εμπειρίας της υφυπουργού Τουρισμού στην πολιτική αλλά η συμπαθής κυρία Ζαχαράκη υποπίπτει διαρκώς σε ατοπήματα, από τα οποία οι στενοί συνεργάτες της θα έπρεπε να την προφυλάσσουν και όχι να αφήνουν τον «γάμο» για να πάνε για … χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Διαβάστε ακόμη: