Ένα έγγραφο κλειδί για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα είδε το φως της δημοσιότητας.

Το ντοκουμέντο που παρουσίασε το Star είναι το ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησε τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6 η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σοφία Πολυζωγοπούλου:  Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε τον ξυλοδαρμό της

Η ώρα είναι 4:25 και λίγα λεπτά πριν έχει δηλώσει ότι έχει πέσει από τις σκάλες. Βρήκε όμως τον τρόπο να ειδοποιήσει τις αρχές ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Αυτό που ήθελε, ήταν να διασφαλίσει πως ο σύζυγός της, δεν θα αντιλαμβανόταν ότι τον είχε ήδη καταγγείλει.

Υποβλήθηκε σε 10 ερωτήσεις και απάντησε αρνητικά στις εννιά. Δεν ήθελε να μεταφερθεί σε δομή, δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή και δεν φοβόταν για τη ζωή της.

Απάντησε θετικά μόνο σε μία, στην τελευταία ερώτηση. Τη ρώτησαν αν επιθυμεί το panic button και η απάντησή της ήταν «Ναι, επιθυμώ».

Αυτό ήταν το στοιχείο που έδωσε στις Ααρχές το μήνυμα ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού και δεν έχει πέσει από τις σκάλες όπως είχε βάλει ως όρο ο σύζυγός της προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε η κατάθεση του γιατρού και η σύλληψη του Απόστολου Λύτρα.

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Η ανατριχιαστική κατάθεση της συζύγου του Λύτρα

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του Απόστολου Λύτρα, περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου. Η ίδια, όπως ανέφερε, σε καθεστώς τρόμου, τον παρακαλούσε να σταματήσει και να την πάει στο νοσοκομείο.

«Με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά», είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα και περιέγραψε πως ούρλιαζε βοήθεια και τον παρακαλούσε να σταματήσει, με το πρόσωπό της γεμάτο αίματα.

Αναλυτικά η κατάθεσή της:

Γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με την μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί.

Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι.

Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου.

Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε.

Τον Οκτώβρη του είχα ζητήσει να χωρίσουμε αλλά δεν ήταν βίαιος παρότι ήταν δύσκολος ως χαρακτήρας.

Διαβάστε ακόμη