Η Societe Generale και η Brookfield Asset Management ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για τη δημιουργία ενός ταμείου ιδιωτικού χρέους. Το ταμείο στοχεύει συνολικά σε €10 δισ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια , ενώ θα ξεκινήσει με €2,5 δισ χρηματοδότησης κατά την έναρξη.

Το όχημα θα παρέχει στους εκδότες εξατομικευμένες επιλογές χρηματοδότησης επενδυτικού βαθμού και στους επενδυτές διαφοροποιημένες επενδυτικές ευκαιρίες υψηλής ποιότητας.

Ειδικότερα, το fund αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλιστικών εταιρειών με προϊόντα επενδυτικής βαθμίδας προσαρμοσμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αξιολόγησης και διάρκειας.

Ο Slawomir Krupa, Διευθύνων Σύμβουλος της Societe Generale, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία, η οποία παρέχει μια εντελώς νέα απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για ιδιωτικό χρέος και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θα κλιμακώσει την προέλευση και τη διανομή της Societe Generale».

Ο Bruce Flatt, Διευθύνων Σύμβουλος της Brookfield, είπε: «Ανυπομονούμε να γίνουμε συνεργάτης για δανειολήπτες που αναζητούν κεφάλαια ειδικής κλίμακας και για ιδρύματα που αναζητούν έκθεση σε ιδιωτική πίστωση επενδυτικού βαθμού».

Διαβάστε ακόμη: