Τα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους ανακοίνωσαν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης και η υφυπουργός, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη, περίπου οι μισοί καταναλωτές θερμαίνονται με χρήση συσκευών που κάνουν χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση θα ενισχύσει για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου περίπου 1,2 εκατομμύριο ενεργειακά ευάλωτους με βάση τις «θερμοημέρες».

Δικαιούχοι είναι όσοι καλύπτουν τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης και δεν επιδοτούνται για άλλο καύσιμο. 

Η ενίσχυση είναι 60 ευρώ το μήνα και το κόστος φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και το ποσό θα το δουν ως έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Πειθαρχικά μέτρα για τις ρευματοκλοπές

Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ρευματοκλοπών, θα υπάρξουν, πέραν των πονικών, πειθαρχικά μέτρα. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας για επιχειρήσεις που το διαπράττουν. Για «συνεργούς» ηλεκτρολόγους θα υπάρχει προσωρινή ή μόνιμη αφαίρεση άδειας.

Όπως έχει μεταδώσει το radar.gr, στη φαρέτρα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, βρίσκονται μια σειρά από μέτρα που αφορούν τα «ενεργειακά ευάλωτα» νοικοκυριά, το πλαφόν στην τιμή χονδρεμπορικής ενέργειας αλλά και τους κακοπληρωτές. Παράλληλα, ετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα -το αποκαλούμενο Απόλλων– που αφορά την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας για τους δήμους και δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Live η συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα στην Ενέργεια: Μείωση κόστους και λειτουργία αγοράς

Διαβάστε ακόμη: