Ο Πάνος Σκουρλέτης δεν είδε τίποτα το επιλήψιμο στη φραστική επίθεση που εξαπέλυσαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ρωτήθηκε για αν τον εκφράζουν αυτές οι θέσεις των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε χαρακτηριστικά: «Εγώ χάρηκα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρισε πίσω και απέναντι σε διαμαρτυρόμενους νεολαίους ανεξάρτητα που ανήκουν αισθάνθηκε την ανάγκη να κουβεντιάσει μαζί τους. Αυτό είναι καλό σημάδι. Δεν είδα κανένα επιλήψιμο ούτε από τη μεριά των νέων ανθρώπων, να οργίζονται. Αλίμονο αν οι νεολαίοι μας κάθονται απαθείς. Σας αρέσει δηλαδή να βλέπετε χούλιγκαν στο γήπεδο να παθιάζονται με την οποιαδήποτε ομάδα. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω ανήσυχους ανθρώπους και να θέτουν ερωτήματα».

Μετά από αυτή την απάντηση, ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου αντέτεινε: «Εγώ άκουσα χούλιγκαν νεολαίους να βρίζουν την ΠτΔ να λένε ότι είναι συνυπεύθυνη ότι σκοτώνονται παιδιά. Δεν είναι χουλιγκανισμός αυτός;».

Με τον Πάνο Σκουρλέτη να απαντάει «όχι, όχι, θα πρέπει να εστιάζουμε στο πραγματικό ζήτημα, στην τραγωδία».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 8:19 κ.ε.

Ηλιόπουλος: «Κέρδος για τη δημοκρατία» όσα ακούστηκαν στον διάλογο της ΠτΔ με τους νεολαίους

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε ως «κέρδος για τη δημοκρατία» όσα ακούστηκαν στον διάλογο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον Νάσο Ηλιόπουλο όσα πρωτοφανή συνέβησαν την Τετάρτη το απόγευμα σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν ήταν επίθεση». «Δεν είναι επίθεση ο διάλογος. Ήταν ένας διάλογος» είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι «η δημοκρατία πρέπει να αντέχει τον διάλογο» ενώ εκτίμησε ότι «είναι κέρδος στη δημοκρατία να ακούγονται αυτές οι εκφράσεις προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αναλυτικά ο χθεσινός διάλογος της ΠτΔ με τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»…

ΠτΔ: «Σκεφτείτε,αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»

Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη

ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου.

Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς.

ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι…

Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή».

Διαβάστε περισσότερα