Η Skoda ανέβηκε και επίσημα επίπεδο στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκίνησης και το έκανε με τον πιο αθόρυβο (λόγω ηλεκτροκίνησης) τρόπο. Ο λόγος για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Enyaq το οποίο έχει ολόκληρο το πακέτο καθώς:

Είναι πρακτικό, πισωκίνητο, έχει μικρότερο κύκλο στροφής από την Fabia, είναι αθόρυβο, εξαιρετικά high-tech και με «προσιτή» (αναλόγως βέβαια την οπτική του χρήματος στον καθένα) τιμή στα 34.898 ευρώ. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα.

Όπως είναι ξεκάθαρο το Enyaq (από το Ιρλανδικό Enya= πηγή της ζωής) έχει καθαρή σχεδίαση χωρίς ακρότητες με το μήκος του να φτάνει τα 4.649χλστ. ενώ καταφέρνει να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη γκάμα, κυρίως με το crystal face που διαμορφώνουν τα LED εμπρός φώτα. Σχεδίαση άκρως αεροδυναμική καθώς παρά τον όγκο και το βάρος του (2.061 κιλά), το μοντέλο έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26 προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες την απόλυτη ησυχία και την μέγιστη αυτονομία.

Το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού σε μεταφέρει στο νέο, ηλεκτρικό και άκρως premium κόσμο της Skoda. Ακριβά υλικά, αλάνθαστη συναρμογή και μία τεράστια οθόνη 13 ιντσών υψηλής ευκρίνειας σε κάνουν να κουνήσεις καταφατικά το κεφάλι. Μία οθόνη η οποία έχει τα πάντα από λειτουργίες, μέχρι και ψηφιακό βοηθό φωνητικών λειτουργιών, αλλά και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος είναι επίτηδες αρκετά μικρότερος, καθώς το μέλλον βρίσκεται ήδη στο δυναμικό HUD, το οποίο προσφέρει στον οδηγό όλες τις πληροφορίες προβαλλόμενες στο παρμπρίζ.

Αφού συνηθίσεις τα πολύ καλά υλικά και το μίνιμαλ σχεδιασμό με τις οθόνες, αμέσως παρατηρείς τους τεράστιους χώρους που προσφέρει το μοντέλο, καθώς όντας ηλεκτρικό και πισωκίνητο, εκμεταλλεύεται στο 100% το μέγεθος του. Μία οικογένεια θα ταξιδέψει σχεδόν σταυροπόδι, όσο ο χώρος αποσκευών είναι εντυπωσιακό στα 585 λτ. με κρυφό διαμέρισμα για καλώδια και φορτιστή.

Το νέο Skoda EnyaqiV είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικές εκδόσεις απόδοσης οι οποίες είναι όλες πισωκίνητες και αναλόγως με την μπαταρία που χρησιμοποιείται με τις τιμές να ξεκινούν από τα 29.942 ευρώ.