Σημαντική πρόοδο σε κάθε τομέα έκανε η νέα Skoda Fabia, η οποία έχει πιο μοντέρνο ντιζάιν, περισσότερη τεχνολογία, μεγαλύτερες διαστάσεις και χώρους.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πόσο άλλαξε η Fabia, η οποία εισήλθε αισίως στην τέταρτη γενιά της. Με την πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι στο μπροστινό και πίσω της τμήμα υπάρχουν περισσότερες καμπύλες, ενώ πλευρικά διακρίνουμε τις εντονότερες νευρώσεις.

Η Fabia μεγάλωσε σε διαστάσεις καθώς πλέον το μήκος της φτάνει τα 4.108 χλστ. (+11 χλστ.) και το πλάτος της στα 1.780 χλστ. (+48 χλστ.). Τα φωτιστικά της σώματα εμπρός πίσω έχουν τη νέα κρυσταλλική δομή της Skoda, ενώ στάνταρ είναι τεχνολογίας Led. Παράλληλα, το αμάξωμα της έχει γίνει πιο αεροδυναμικό με τον συντελεστή οπισθέλκουσας Cd να μειώνεται από το 0,32 στο 0,28.

Σε αυτό συμβάλλουν και οι ρυθμιζόμενες περσίδες στο μπροστινό μέρος που κλείνουν αυτόματα όταν υπάρχει μικρή ανάγκη για ψύξη, η μεγαλύτερη αεροτομή οροφής και τα πλευρικά σπόιλερ βελτιώνοντας έτσι την αεροδυναμική. Συνολικά διατίθενται εννέα αποχρώσεις για το αμάξωμα της Fabia, υπάρχει δυνατότητα διχρωμίας με γκρι ή μαύρη οροφή, ενώ οι ζάντες φτάνουν έως 18 ιντσών.

Μεγάλης έκτασης και οι αλλαγές στο εσωτερικό. Το τιμόνι έχει πλέον δύο ακτίνες, ο πίνακας οργάνων για πρώτη φορά είναι προαιρετικά ψηφιακός με οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ η κεντρική οθόνη αφής είναι από 6,5 έως 9,2 ίντσες. Το μεγαλύτερο κατά 10 εκ. μεταξόνιο (πλέον 2.564 χλστ.) κάνει πιο ευρύχωρη την καμπίνα της νέας Fabia.

Πιο φωτεινή γίνεται η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό με την προαιρετική πανοραμική γυάλινη οροφή, τις χρωματικές πινελιές στη βάση της κεντρικής κονσόλας, στο ταμπλό, στους αεραγωγούς και στις χειρολαβές των θυρών, ενώ υπάρχει και ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πορτμπαγκάζ στη νέα Fabia από 330 έφτασε στα 380 λίτρα. Για πρώτη φορά αποκτά διζωνικό Climatronic κλιματισμό και αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες.

Επίσης για πρώτη φορά η Fabia βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group, η οποία ενισχύει την ενεργητική και παθητική ασφάλεια, ενώ εξασφαλίζει υψηλή στρεπτική ακαμψία αμαξώματος.

Η λίστα με τα τεχνολογικά της συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνει Travel Assist, Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Blind Spot Detect, Park Assist, Maneuver Assist, Front Assist με προστασία πεζών και ποδηλατιστών, ενώ υπάρχουν μέχρι 9 αερόσακοι. Στην γκάμα κινητήρων της νέας Fabia υπάρχουν μόνο βενζίνης. Ο λόγος για δύο «χιλιάρηδες» τρικύλινδρους ατμοσφαιρικούς MPI (65 και 80 ίππων) και δυο turboTSI ενός λίτρου (95 και 110 ίππων). Όλοι τους ανήκουν στη νέα γενιά κινητήρων EVO του Ομίλου Volkswagen.

Για πρώτη φορά κάτω από το εμπρός καπό της Fabia τοποθετείται ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI των 150 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Στην ελληνική αγορά η νέα Fabia αναμένεται να κάνει απόβαση προς το τέλος του έτους, ενώ ο τιμοκατάλογος της θα ανακοινωθεί πριν το λανσάρισμα της.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.