Σκληρό καρύδι αποδεικνύεται τελικά ο περίφημος fund manager και partner της BC Partners Ν. Σταθόπουλος!

Πέραν πάσης αμφιβολίας ο γνωστός για την επιχειρηματική του δράση στην Ελλάδα δια μέσω του private equity fund στο οποίο δραστηριοποιείται, έχει προκαλέσει μέσα από την εμπλοκή του στη Nova τεράστιο πονοκέφαλο στην Cosmote και προσωπικά στον Μ. Τσαμάζ ο οποίος επί καιρώ απολάμβανε την παντοκρατορία στην συνδρομητική τηλεόραση και στα τηλεοπτικά δικαιώματα των μεγάλων ξένων πρωταθλημάτων!

Ο Ν. Σταθόπουλος ενεπλάκη στη Nova μέσω της United, θυγατρική της BC Partners στα Βαλκάνια και στις επενδύσεις σε media!

Μολονότι η ικανότητα και αποτελεσματικότητα του Ν. Σταθόπουλου αρχικά αμφισβητήθηκε, καθώς θεωρήθηκε απλώς ως ένας δημοσιοσχεσίτης που ήθελε να τα έχει με όλους καλά, γιαυτό και προέβη πέρυσι σε αναθεωρήσεις – συμφωνίες μαμούθ ετήσιας διάρκειας με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό των συμβολαίων τους που έληγαν, την ώρα τούτη εξελίσσεται ως η μεγαλύτερη απειλή της κυριαρχίας της Cosmote!
Και είναι γεγονός ότι ο Μ. Τσαμάζ αισθάνεται γύρω του τον ασφυκτικό κλοιό Σταθόπουλου!

Ήδη το εν Ελλάδι αφεντικό της Cosmote είδε ότι μετά την παρέμβαση της Nova αναγκάσθηκε να πληρώσει στο …Θεό, τα δικαιώματα των αγώνων του Champions league όπου …δεν θα παίζει μόνος του καθώς υπάρχει και η σφήνα του Mega που θα μεταδίδει κάθε εβδομάδα ένα παιχνίδι και ουσιαστικά τον Ολυμπιακό στο βαθμό που η ομάδα του Πειραιά περάσει στους ομίλους του Champions league.

Πέραν όμως του Champions league όπου αναγκάσθηκε να βάλει χοντρά το χέρι στην τσέπη, η Cosmote ξαφνικά έχασε από την Nova τα τηλεοπτικά δικαιώματα πρώτα του ισπανικού ποδοσφαίρου (primera division) και στη συνέπεια του αγγλικού ποδοσφαίρου (premier league), των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων στον κόσμο με το υψηλότερο ενδιαφέρον για τους ποδοσφαιρόφιλους!

Επιπροσθέτως οι πληροφορίες λένε πως η Nova από πέρυσι κιόλας ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, η οποία φέρεται να επικαιροποιήθηκε εσχάτως, για την διατήρηση των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων στην Super league, όπου ούτως ή άλλως κατέχει κι άλλα συμβόλαια με ομάδες που είναι εν ενεργεία!

Υπό το πρίσμα τούτο και υπό την ασφυκτική πίεση του Ν. Σταθόπουλου, ο Μ. Τσαμάζ έπεισε τους Γερμανούς, που επί χρόνια δεν ήθελαν να ακούνε τίποτα για ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να αποσπάσει συμβάσεις με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και τα λοιπά «ορφανά» του πρωταθλήματος της πρώην Α’ εθνικής κατηγορίας!

Μέχρι στιγμής η Cosmote έχει αποσπάσει την υπογραφή μόνο του Γιάννη Αλαφούζου, ενώ δεν έχει έρθει σε τελική συμφωνία ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τον ΠΑΟΚ!

Δύσκολοι καιροί για Τσαμάζ και Γερμανούς…