Πολλά προβλήματα συσσωρεύονται στους οργανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο καθ΄όλα συμπαθής Υπουργός Κώστας Τσιάρας καλείται να διαχειριστεί καταστάσεις διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας, για τις οποίες δεν ευθύνεται.

Αν δεν λάβει δραστικά μέτρα οργανωτικής ανασυγκρότησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΕΛΓΑ, στον ΕΦΕΤ κλπ κινδυνεύει να σκάσει η βόμβα στα χέρια του.

Είναι πραγματικά ανήκουστο να καλούνται χιλιάδες αγρότες να επιστρέψουν χρήματα ύψους περίπου 50 εκ ευρώ, πού έλαβαν ως ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το 2023, ένεκα λάθους του Οργανισμού και του τεχνικού συμβούλου, πού εντόπισε η Κομισιόν, η οποία τα ζητάει πίσω.

Μιλάμε για 196000 αγρότες, πού καλούνται να επιστρέψουν 16000 ευρώ έκαστος, παρότι δεν ευθύνονται. Η αναστάτωση είναι τεράστια.

Οι οργανώσεις των αγροτών έχουν ξεσηκωθεί. Βουλευτές καταθέτουν ερωτήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει τον Οργανισμό υπό επιτήρηση και ουσιαστικά έχει άρει την πιστοποίησή του.

Και αξίζει να σημειωθεί ότι στον εν λόγω οργανισμό τα νταραβέρια με την Διαπλοκή δίνουν και παίρνουν, ενώ σε εταιρίες όπου εμπλέκονται πανίσχυρα συμφέροντα έχουν καταβληθεί τεράστια ποσά για έργο που δεν έχει παραληφθεί!

Και η Ευρωπαία Εισαγγελέας διερευνά την υπόθεση και αναμένεται να κινηθεί άμεσα…

Ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται και στους άλλους εποπτευόμενους οργανισμούς του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ξήλωμα των “κουρασμένων” διοικήσεων και η εκ βάθρων ανασυγκρότησή τους θα ήταν ένα πρώτο βήμα…

Διαβάστε ακόμη: