Τα σκήπτρα της καλύτερες αεροπορικής εταιρείας της χρονιάς παρέλαβε για πέμπτη φορά στην 23ετή ιστορία της η Singapore Airlines στα περίφημα Skytrax World Airline Awards 2023 που ανακοινώθηκαν στις 20 Ιουνίου.

«Η Singapore Airlines πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές από τις κατηγορίες βραβείων, με κορυφαία την αναγνώριση της καμπίνας της Πρώτης Θέσης ως της Καλύτερης Πρώτης Θέσης στον κόσμο», δήλωσε ο Edward Plaisted, CEO της Skytrax.

Για να συγκεντρώσει τα φετινά αποτελέσματα, η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, διεξήγαγε ανεξάρτητες έρευνες πελατών σε περισσότερες από 325 αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Μαΐου 2023.

Ο Goh Choon Phong, CEO της Singapore Airlines, είπε ότι η νίκη οφείλεται στην ακούραστη δουλειά της ομάδας του, η οποία έκανε «πολλές θυσίες για να διασφαλίσει ότι η SIA ήταν έτοιμη για την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών. Αυτό μας επέτρεψε να βγούμε πιο δυνατοί και καλύτεροι από την πανδημία».

Οι πρωτιές

Η Qatar Airways, με επτά πρωτιές στα συγκεκριμένα βραβεία, κατέλαβε φέτος τη 2η θέση, ακολουθούμενη από την ιαπωνική ANA All Nippon Airways στην τρίτη θέση, την Emirates στην τέταρτη και την Japan Airlines στην πέμπτη θέση.

Ο αερομεταφορέας του Κατάρ κατέκτησε την κορυφαία διάκριση στην business class, στης κατηγορίες για την Καλύτερη Business Class στον κόσμο, την Καλύτερη Business Class Seat στον κόσμο, την Best Business Class Lounge (το σαλόνι Al Mourjan στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad), την Καλύτερη Business Class Lounge Dining και την Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στη Μέση Ανατολή.

Η ANA διακρίθηκε για τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής.  Ανακηρύχθηκε η πιο καθαρή αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ πήρε και το βραβείο για τις καλύτερες υπηρεσίες αεροδρομίου στον κόσμο.

Η Kuwait Airways, η οποία έβαλε στο πακέτο της δωρεάν υπηρεσία σοφέρ για επιβάτες πρώτης και επαγγελματικής θέσης, αναδείχθηκε ως η πιο βελτιωμένη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, ενώ η AirAsia ονομάστηκε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο, κάτι το οποίο δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το κερδίζει κάθε χρόνο από το 2010.

Η Scoot ήταν η καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους για μεγάλες αποστάσεις στον κόσμο και η Volotea κέρδισε στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

Η Air Canada θριάμβευσε στη νέα κατηγορία Αεροπορικών Εταιρειών Πιο Φιλικών προς την Οικογένεια στον κόσμο, η οποία καλύπτει θέματα όπως οι πολιτικές οικογενειακών θέσεων, η προτεραιότητα επιβίβασης και οι παροχές για παιδιά.

Το προσωπικό καμπίνας της Garuda Indonesia ψηφίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο, η Cathay Pacific κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ψυχαγωγίας εν πτήσει στον κόσμο και η Bangkok Airways ήταν για άλλη μια φορά η Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στον κόσμο.

Η Delta Air Lines αναδείχθηκε η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στη Βόρεια Αμερική, με την Καλύτερη Υπηρεσία Προσωπικού Αεροπορικής Εταιρείας για την περιοχή, ενώ η Sun Country Airlines έλαβε τον τίτλο της Καλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους στη Βόρεια Αμερική.

Οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με το Skytrax:

1. Singapore Airlines

2. Qatar Airways

3. ANA All Nippon Airways

4. Εμιράτα

5. Japan Airlines

6. Turkish Airlines

7. Air France

8. Cathay Pacific

9. EVA Air

10. Korean Air

11. Hainan Airlines

12. Swiss Int’l Air Lines

13. Etihad Airways

14. Ιβηρία

15. Fiji Airways

16. Βιστάρα

17. Qantas Airways

18. British Airways

19. Air New Zealand

20. Delta Air Lines

Το καλύτερο πλήρωμα καμπίνας στον κόσμο 2023

1. Garuda Indonesia

2. Singapore Airlines

3. ANA All Nippon Airways

4. EVA Air

5. Hainan Airlines

6. Qatar Airways

7. Cathay Pacific

8. Thai Airways

9. Εμιράτα

10. Japan Airlines

Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στον κόσμο για το 2023

1. AirAsia

2. Scoot

3. Indigo

4. Flynas

5. Volotea

6. Transavia France

7. Sun Country Airlines

8. Southwest Airlines

9. airBaltic

10. Jet2.com

11. easyJet

12. Vueling Airlines

13. Ryanair

14. Jetstar Airways

15. flyDubai

Οι πιο φιλικές προς την οικογένεια αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο 2023

1 Air Canada

2 Singapore Airlines

3 Εμιράτα

4 Qatar Airways

5 ANA All Nippon Airways

6 Japan Airlines

7 Virgin Atlantic

8 Etihad Airways

9 EVA Air

10 British Airways

Διαβάστε περισσότερα